Kamu Güvenliği Müsteşarı Güler'den DİKA'ya övgü

Dicle Kalkınma Ajansı Mardin Genel Sekreterliği'ni ziyaret eden Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, kamu kaynaklarının verimli kullanılmasını sağl

Dicle Kalkınma Ajansı Mardin Genel Sekreterliği'ni ziyaret eden Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, kamu kaynaklarının verimli kullanılmasını sağlayan çok profesyonel bir kadro gördüğünü belirterek, DİKA'yı övdü. Güler, "En az 3 dil bilen ve kendi alanında uzmanlaşmış personel var. Bu da GAP bölgesi illerinin kalkınması için önemli bir avantaj sağlayacaktır." dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulacak Mimarlık Fakültesi'nin onarımını sağlayacak Türkiye Tekstil Konfederasyonu Genel Başkanı işadamı Halit Narin ile Mardin'e gelen Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, çeşitli kamu kuruluşlarını ziyaret etti. Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsamına alan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), komuta kademe merkezini ziyaret eden Müsteşar Güler, 29'u kendi alanında uzman toplam 35 personelle bir toplantı yaptı.

Toplantı öncesi DİKA Genel Sekreteri Abdullah Erin'den kurum çalışmaları ve amaçları ile ilgili geniş bir brifing alan Muammer Güler, özellikle kamu kaynaklarının verimli ve amacına uygun kullanılmasında görev alacak personelin deneyim ve kabiliyetinin önemi üzerinde durdu. Kuruluşu 2'nci yılına giren DİKA'nın başındaki idarecinin bilgi ve birikimini çok verimli kullanarak, "Mükemmel bir kadro oluşturan DİKA Genel Sekreteri Abdullah Erin"e teşekkür etti. İstanbul da dahi alanında uzmanlaşmış ve üç dil bilen böylesine başarılı personel görmediğini vurgulayan Güler, "GAP bölgesi illerinden 4'ünün hızla kalkınması ve gelişmesine önemli katkılar sağlayacak küçük ve orta ölçekli işletmelere işin gelişmesine doğu finansman sağlamada önemli rol oynuyor. Bu nedenle personelin tecrübesi ve uzmanlık alanı çok önem arz etmektedir. Bunu da Mardin DİKA'da gördüm. Bu ekipten biz de Kamu Güvenliği Müsteşarlığı olarak yararlanacağız. Önümüzdeki günlerde benim oluşturacağım bir heyetle DİKA'nin elde ettiği bu başarının sırlarını paylaşarak, yörenin ve ülkenin kalkınmasına ışık tutacak bilgi paylaşımını sağlayacağız." dedi.

BELEDİYELERE DİKKAT!

Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'nın ekonomik, kalınma sürecindeki önemine de vurgu yapan Güler, kalkınma ve hızlı gelişmenin yolunun doğru ve akılcı reçetelerden geçtiğini, olayın siyasal, stratejik, sosyal boyutlarının olduğu üzerinde durdu. DİKA gibi bağımsız kuruluşlara belediyelerin kaynak aktarmasının doğru bir tercih olamayacağına dikkat çeken Güler, bu nedenle belediyelere ne suretle olursa olsun kaynak aktarılmaması gereği uyarısında bulundu. Güler, "Yerel yönetimlerin DİKA dışında hizmet amaçlı kaynak bulmalarından yanayım" dedi.

Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kendi bünyesinde barındıran Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreterlik İdari Merkezi'nin Mardin'de olmasının da fevkalade olumlu yararlar sağladığını belirten eski Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu da şunları söyledi: "Mardin'in küçük ve orta ölçekli işletmelere önemli mali destek sağlayacak. Sunulan projelerin çeşitliliği ve amaçları dikkate alındığında, DİKA'nın bu deneyimli kadrosunun önemi daha da artıyor. 18 milyon Türk Lirası kaynağı ile işletmelerin can simidi olan DİKA, GAP projesi ile birlikte yörenin hızla kalkınıp gelişmesine de önemli katkılar sağlayacaktır."

DİKA Genel Sekreteri Abdullah Erin, kurumu ziyaret eden Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Cumhurbaşkanı eski ve emekli Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk-Amerikan Dostluk Derneği Başkanı Zeynel Abidin Erdem, Türk-Irak Dostluk Derneği Başkanı ve işadamı emekli Öğretmen Mehmet Emin Değer, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'a birer plaket ile onurlandırarak ziyareti sonlandırdı.

Ziyarete sonradan katılan Mardin Merkez Kabala Belediye Başkanı Haci Şakir Nuhoğlu da İstanbul Valiliği'nden Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'na atanan hemşerisi Muammer Güler'e yeni görevinde başarılar diledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile