Kan davası cinayeti kız kaçırmayla başladı (2)

Malatya'da Yeşiltepe semtinde, kan davası nedeniyle 2 kişinin ölümü 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayın iki yıl önce gerçekleşen kız kaçırma

Malatya'da Yeşiltepe semtinde, kan davası nedeniyle 2 kişinin ölümü 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayın iki yıl önce gerçekleşen kız kaçırma meselesi nedeniyle gerçekleştiği bildirildi.

Yeşiltepe semti 12. Sokak'ta kan davası nedeniyle pompalı tüfeklerle işlenen silahlı saldırının ayrıntıları ortaya çıktı. Olayın tarafı olan Özgür ve Keskin aileleri arasındaki husumet kız kaçırma meselesi nedeniyle iki yıl önce başladı. A.Ö. iki yıl önce F.K.'yi kaçırdı. Bunun ardından yaşanan gerilimli havada Sadık K. iki yıl önce Sabri Özgür'ü bıçaklayarak öldürdü. Bıçaklama olayıyla ilgili dava dün öğle saatlerinde Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. İleri bir tarihe ertelenen duruşma sonrası aileler adliyeden araçlarıyla ayrıldı. Özgür ailesinden A.Ö (55), S.Ö (26) M.Ö. ve H.Ö, Keskin ailesini takip ederek evlerine kadar gelmesini bekledi. Keskin ailesinin fertleri evlerinin önünde araçlarından inmeye hazırlanırken zanlılar pompalı tüfeklerle ateş açtı. Açılan ateş sonucu Burhan, Rabia, Milkinaz, Serdar, Necmettin ve Abuzer Keskin ile Huccet Kalkan yaralandı. Burhan ve Rabia Keskin hastaneye kaldırılırken hayatlarını kaybetti. Diğer yaralılar ise İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan durumu ağır olan Serdar Keskin'in ameliyat edilmesine karşın hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi.

Olayın ardından çalışma başlatan Malatya Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırıyı gerçekleştirdikten sonra 44 LL 582 plakalı beyaz bir otomobille kaçtıkları ileri sürülen A.Ö. (55), S.Ö. (26) ve M.Ö.'yü ikamet ettikleri evlerinde yakaladı. Firari olarak aranan H.Ö. ise bugün yakalandı.

Zanlıların yapılan sorgulamasında, yakalanan kişilerden A.Ö'nün öldürülen taraftan 3 yıl önce bir kızı kaçırdığı, kızın yakınlarının abisini öldürmeleri üzerine böyle bir saldırıyı yakınları ile birlikte gerçekleştirdiği ifade edildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ahmet Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayla ilgili çalışmaların çok yönlü devam ettirdiklerini söyledi. Olay sonrası 3 kişiyi gözaltına aldıklarını ifade eden Pehlivan, kaçan bir kişiyi de silahıyla gece yakaladıklarını söyledi. Pehlivan, "Şu an itibariyle çalışmalarımızı çok yönlü sürdürüyoruz. Bazı illerle de bağlantımız var. Konunun arka bağlantılarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Olayın evveliyatı 2008 yılına dayanıyor. O yıllarda bir kız kaçırma olayıyla başlıyor ve olayda Sabri Özgür öldürülüyor, konu kan davasına dönüyor. Olayda 2 ölü, 5 de yaralı var." dedi.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Saldırıda hayatlarını kaybeden Rabia Keskin ve Burhan Keskin, Yeşiltepe Şehir Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşları arasında toprağa verildi. Namaz sonrası cenazeler yakınlarının ağıtlarıyla defnedildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile