Kapikule'de Rekor Açiklamasi 3 Milyon 814 Bin 544 Yolcu Girisi Ve Çikisi Oldu

Kapikule'de Rekor Açiklamasi 3 Milyon 814 Bin 544 Yolcu Girisi Ve Çikisi Oldu

Kapikule Sinir Kapisi’nda açiklamalarda bulunan Edirne Valisi Yunus Sezer, toplamda su ana kadar 3 milyon 814 bin 544 yolcu giris ve çikis sayisina ulasarak 2024 yilinin rekorunun kirildigini ifade etti. Ayrica Vali Sezer, araç girisi ve yolcu girislerinde de yilbasindan bu tarafa yüzde 10’luk artisin oldugunu belirtti.

Edirne Kapikule Sinir Kapisi’nda çikis yapan gurbetçileri yasadiklari memleketlerine dönüs yolunda ugurlayan Edirne Valisi Yunus Sezer, 2024 yilinin yolcu giris ve çikis rakamlariyla ilgili açiklama yapti.

Yogun yolcu girisi nedeniyle 12 olan peron sayisini 24’e çikardiklarini ifade eden Vali Sezer, giris ve çikislarda toplam araç sayisinin 937 bin 313 çikisi oldugunu belirtti.

Öte yandan, yolcu girisinde bu sene yine tüm zamanlarin rekorunun kirildigini aktaran Vali Sezer, 2 milyon 89 bin girisin oldugunu vurguladi. Edirne Valisi Yunus Sezer, "22 Agustos itibariyla, yani geçen hafta pazar itibariyla su ana kadar Kapikule Gümrük Kapisi’ndan ve diger gümrük kapilarindan yogun araç ve yolcu çikisini yakalamis durumdayiz. Yogunluktan dolayi karsi taraftaki Bulgaristan ve Yunanistan’daki kapasiteden dolayi bu yogun dönemlerde bir kuyruk söz konusu olabiliyor fakat geçen yillardakilerle kiyaslanamayacak derecede bu bekleme sürelerinde azalma söz konusu. Özellikle Kapikule Gümrük Kapimizda 12 olan peron sayimizi 24’e çikarmis durumdayiz" dedi.



"3 milyon 814 bin 544 sayisina ulasmis durumdayiz"

Vali Sezer, 22 Haziran ve 23 Agustos tarihleri arasinda özellikle binek araçta 520 bin 427 araç girisi oldugunu aktararak, "Su ana kadar da bu sezon devam ediyor. Eylülün ilk haftasi da dahil olmak üzere çikislar devam edecek. 416 bin 886 araç çikisi söz konusu. Yani toplamda giris ve çikislarda toplam araç sayimiz sonuç olarak 937 bin 313 araç giris ve çikisi söz konusu durumda. Yine yolcu girisinde az önce bahsettigim gibi, bu sene yine tüm zamanlarin rekoru kirilmis durumda. Giris sayimizda 2 milyon 89 bin giris söz konusu. Su ana kadar çikan özellikle gurbetçilerimizde 1 milyon 725 bin çikis söz konusu. Toplamda su ana kadar giris ve çikis yapan gurbetçilerimizin, yolcularimizin sayisi da 3 milyon 814 bin 544 sayisina ulasmis durumdayiz" seklinde konustu.



"Yüzde 5 bir artis var"

Bu sene 14 Temmuz’da bir rekor yakalandigini kaydeden Sezer, "15 bin 553 araç, 57 bin günlük yolcu, çikista da 22 Haziran ve 22 Agustos itibariyla yine bir rekor yakalandi. Burada da 5 bin 503 araç ve 24 bin 449 yolcu çikisi söz konusu, gurbetçi sezonumuzdaki toplam yolcu giris ve araç giris çikislarda geçen yila göre yüzde 5 bir artis var. Toplam araç girisi ve yolcu girislerinde de yilbasindan bu tarafa yüzde 10 artis söz konusu" ifadelerini kullandi.

Ülkeden çikis yapan gurbetçiler ise Avrupa’da vatan özlemi çektiklerini belirtti.

Gurbetçileri Vali Sezer ile birlikte, Kapikule Mülki Idare Amiri ve Vali Yardimcisi Erdogan Beypinar, Trakya Gümrük ve Dis Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kinik, Il Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve Il Jandarma Komutan Yardimcisi Albay Naim Tavli sinirda ugurladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile