Karabük Barosu Genel Kurulu Yapıldı

Karabük Barosu Genel Kurulu Yapıldı

Karabük Barosu 10. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Mevcut Başkan Rıdvan Erdoğan güven tazeledi. Karabük Barosu 10. Olağan Genel Kurulu Büyük Kulüpte yapılırken, tek liste ile gidilen Genel Kurulda mevcut Başkan Av. Rıdvan Erdoğan güven tazeledi. Olağan Genel Kurul saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve divan teşkili başladı.

Divan Başkanlığına Av. Aykut Akgüç seçilirken, katip üyeliklerine ise Emin Yıldız, Elif Oktay, Emrah Köklü seçildi. Genel Kurulun açılış konuşmasını Baro Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan yaptı. Erdoğan, 2010 yılında göreve geldiklerinde ilk olarak istinaf mahkemelerinin kurulması üzerinde durduklarını, bunun ilk öncelikleri olduğunu, bu konuda basın aracılığıyla kamuoyu oluşturulduğunu, Kastamonu’da kurulması gereken İstinaf mahkemelerinin Karabük Barosunun girişimleri ile engellendiğini söyledi.

Göreve geldikten sonra eğitim seminerlerine de büyük önem verdiklerini ve çok sayıda eğitim semineri yapıldığını belirten Erdoğan, bunu yanı sıra Karabük Barosuna sosyal tesis temini konusunda önemli adım atıldığını, gerekli kaynağın temin edildiğini, Karabük ve Safranbolu’da baro için sosyal tesis arayışının sürdüğünü, en kısa zamanda konunun netleştirileceğini, Karabük Barosunun güzel bir sosyal tesise kavuşacağını kaydetti.

Adliye Binası içinde avukatlar odasının genişletilmesi gündeme geldiğini belirten Erdoğan, “Bunun için önceki başsavcımız adliye bahçesine Karabük Barosu hizmet binası yapmamızı önerdi ve gerekli muvafakati vereceğini söyledi.

Bizde gerekli yazışmalarımızı yaptık. Fakat Maliye Bakanlığından olumsuz sonuç geldi. Karabük Barosunun idari binasının adliye bahçesinde müstakil bir binaya taşınması ile birlikte, Avukatlar Odasının da genişletilmesi mümkün olacaktı. Yine otopark sorunumuz vardı. Bunu da çözdük, Hükümet konağı ile Adliye arasındaki yeri, 80 araç kapasiteli alanı Adliyeye tahsis ettik. Baro Bülteni periyodik olarak çıktı. Amacımız bültene tüm avukat arkadaşlarımızın destek vermesi. Yine Baromuzda kutuplaşmalar vardı, bunlar ortadan kalktı, Baromuz birlik ve beraberlik içindedir” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından Denetim, Faaliyet ve Disiplin kurulu raporları okunarak müzakere edildi, oylandı. Son olarak yapılan oylamada 85 kişi oy kullanırken, mevcut Başkan Erdoğan 81 oy alarak yeniden başkan oldu. Yönetim Kurul ise şu isimlerden oluştu: “Av. Dursun Ali Hatipoğlu, Av.Deniz Eser Küçükoğlu, Av. Hakan Yılmaz, Av. İsmail Altınöz, Av. Mehmet Sarı, Av. Muhsin Namal, Av. Şenol Kuru, Av. Tuba Baş Sarıoğlu”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile