Karabük’te belediye baskanligini, resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin 36 yasindaki adayi Özkan Çetinkaya en yakin rakibi ve 3 dönemdir MHP’den belediye baskanligini yapan Rafet Vergili’ye karsi 4 bin 533 oy farkla kazanmayi basardi.
64 bin 63 oyun kullanildigi ve 61 bin 22 oyun geçerli oldugu Karabük’te AK Parti’nin genç adayi Özkan Çetinkaya 20 bin 572 oy alirken, 3 dönemdir görev yapan MHP’li mevcut belediye baskani Rafet Vergili 16 bin 39 oy aldi. Seçimlerde Yeniden Refah Partisi’nin adayi Ismail Özer 13 bin 919, CHP’nin adayi Bayram Karadag 6 bin 770, Saadet Partisi adayi Orhan Gökmen bin 251, Zafer Partisi adayi Ali Ayhan Sensoy bin 74, Iyi Parti adayi Abdullah Adatepe ise 710 oy aldi.
Safranbolu ilçesinde ise CHP’nin mevcut Belediye Baskani Mimar Elif Köse yeniden ipi gögüsleyen taraf oldu. 29 bin 684 oyun geçerli oldugu ilçede CHP’li Elif Köse 14 bin 16 oy alirken, en yakin rakibi AK Parti’den Ali Büyüközdemir ise 10 bin 209 oy, MHP’li Emin Yildiz ise bin 899 oy aldi. Iyi Parti’den Safranbolu Belediye baskan adayi olan ünlü sanatçi Hakan Peker ise bin 93 oy aldi.
Yenice’de ise ipi gögüsleyen taraf AK Parti oldu. Mevcut belediye baskani ve MHP adayi Zeki Çayli’ya bin 874 oy fark atan AK Parti’nin adayi Sekip Sertas Karakas 3 bin 590 oy ile belediye baskani seçildi. 2 dönemdir MHP’li Belediye Baskani Zeki Çayli’nin bin 716 oy aldigi seçimde CHP’nin adayi Enver Özgü ise 848 oy aldi.
MHP tarafindan yönetilen Eskipazar ilçesi ise yeniden AK Parti’ye geçti. AK Parti’nin adayi Serkan Civa bin 870 oy alirken, MHP’nin adayi Sirri Sen bin 265 oy aldi.
AK Parti’den 4 dönemdir Eflani Belediye Baskanligi yapan Ibrahim Ertugrul koltugunu bu sefer MHP’ye kaptirdi. MHP’nin adayi Hüsnü Akin 861 oy ile Eflani ilçesinin yeni belediye baskani olurken, en yakin rakibi AK Parti’nin mevcut belediye baskan adayi Ibrahim Ertugrul ise 464 oy aldi.
392 oyun geçerli oldugu Ovacik ilçesinde ise AK Parti’nin adayi Ahmet Sahin 195 oy ile ipi gögüsleyen taraf olurken, en yakin rakibi bagimsiz aday Mustafa Dursun ise 82 oy aldi.
MHP tarafindan yönetilen Yenice’nin Yortan Beldesi de el degistirerek AK Parti’ye geçti. AK Parti’nin adayi Yilmaz Tiryaki 439 oy ile kazanan isim birinci çikarken, en yakin rakibi Yeniden Refah Partisi adayi Alaaddin Islak ise 305 oy aldi.
Belediye Meclisi çogunlugu AK Parti’de
31 Mart seçimleri sonucunda AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi belediye meclis üyesi çikartti. Karabük Belediyesinde AK Parti kontenjanla birlikte 16, MHP 7, Yeniden Refah Partisi 6, CHP de 2 belediye meclis üyesi çikartti.
Karabük Belediyesi meclis üyelerinin parti ve isimleri su sekilde olustu:
AK Parti: Nevzat Türkkan, Irfan Topçu, Murat Karagül, Mehmet Uzun, Begüm Cefakar, Fatih Ustaoglu, Yalçin Samet Saritas, Mehmet Safaöz, Hülya Uluçay, Hüseyin Erik, Songül Çay, Coskun Aloglu, Ahmet Çinar, Kazim Çamli Mehmet Kara, Hüseyin Ayhan.
MHP: Ahmet Arslan, Kemal Karadeniz, Vedat Namal, Seher Berker, Faruk Kartal, Mustafa Sarioglu ve Hayati Demir.
YRP: Erdal Üngören, Ziya Dogmaz, Emre Çinar, Bilal Kiliç, Ugur Kesgin, Özer Özay.
CHP: Uygar Varlik, Abdullah Mor.
Il Genel Meclisi üyesi seçimlerinde ise çogunluk AK Parti’den yana oldu. AK Parti kent genelinde 10 Il Genel Meclis üyesi koltuguna sahip olurken, MHP 4, CHP 2 ve Yeniden Refah ise 1 üye çikardi.
Karabük'te Kazananlar Belli Oldu
Karabük’te 31 Mart Mahalli Idareler seçimlerinde il ve ilçelerde zaferle çikan taraf AK Parti oldu. Karabük ile Yenice, Eskipazar ve Ovacik ilçeleri ile Yortan Beldesini AK Parti alirken, Eflani ilçesini MHP, Safranbolu da ise CHP kazandi.



















