Karabük'te Kütüphanesi Olmayan Okul Kalmayacak

Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas: 'Insallah aralik sonuna kadar ilimizde kütüphanesi olmayan okul kalmayacak'.

Milli Egitim Bakanliginca hazirlanan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" kapsaminda Karabük'teki 54 okula yil sonuna kadar kütüphane yapilmasi hedefleniyor.

Kentte kütüphane yaptirmak isteyen hayirseverlerin isimleri de Kültür ve Turizm Bakanligi destekleriyle hazirlanan proje kapsaminda buralara verilecek.

Proje kapsaminda yil sonuna kadar Karabük'te 54 okula kütüphane kazandirilmasi amaçlaniyor.

Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, AA muhabirine, proje kapsaminda çalismalara basladiklarini, yöneticilerin ildeki kütüphanesi olmayan okullarin durumlarini inceledigini anlatti.

Kütüphanesi olmayan okullarla ilgili Bakanliktan yeterli ödeneklerin geldigini bildiren Akbas, "Sayin Bakanimizin talimatidir. Yapacagimiz kütüphanelerle ilgili çalismalarin ürünleri meslek liselerimizde üretilecek. Meslek liselerimizde üretileceginden dolayi da biraz daha uygun yapacagiz." dedi.

Hayirseverleri de projeye katki sunmaya davet eden Akbas, "Devletimizin imkanlari çok genis. Bunda problem yok ama hayirseverlerimiz de okullarimizda 'Bende bir okula kütüphane yaptirmak istiyorum' diyorsa, o okuldaki kütüphaneye hayirseverlerimizin isimlerini verecegiz. Böylece güzel çalisma yapmis olacagiz. Insallah aralik sonuna kadar ilimizde kütüphanesi olmayan okul kalmayacak. Bu anlamda güzel çalisma oldugunu düsünüyorum." ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile