Karacabey Bogazi Daha Temiz Olacak

Karacabey Bogazi Daha Temiz Olacak

Büyüksehir Belediyesi’nin yatirimlariyla sudaki kayip-kaçakta yüzde 20 ile Türkiye’de lider olan Bursa, atiksu aritma tesisi yatirimlariyla da örnek olmaya devam ediyor. Bursa’nin yüzde 95’ini kapsayacak sekilde atik su aritimi saglayan Büyüksehir Belediyesi’nin, Karacabey Bogazi’ndaki su kalitesinin arttirilmasi amaciyla Mart ayinda temelini attigi Karacabey Yeniköy Atiksu Aritma Tesisinde insaat hizla sürüyor.

Saglikli bir kentin ancak saglikli bir altyapi üzerine insa edilebilecegi prensibiyle altyapi yatirimlarini hiz kesmeden sürdüren Bursa Büyüksehir Belediyesi, atik su aritma konusunda da örnek yatirimlari hayata geçiriyor. Içme suyundaki kayip kaçak oranini yüzde 20’ler seviyesine indirerek bu konuda Türkiye’de lider konumunda olan Büyüksehir Belediyesi, atik sularin aritimi ve geri kazanimi için aritma tesisi sayisini her geçen gün arttiriyor. Karacabey’de yillardir beklenen Yeniköy Atiksu Aritma Tesisinin temelini geçtigimiz mart ayinda atan Büyüksehir Belediyesi, insaati hizla sürdürüyor. Karacabey ilçesi Bogaz, Bayramdere ve Kursunlu yerlesimlerine hizmet verecek olan tesis, günlük 4.400 metreküp kapasiteye sahip olacak. AB standartlarinda ileri biyolojik kentsel aritma prosesine uygun bir sekilde hizmet verecek olan tesiste aritilmis sular, ultraviyole dezenfeksiyondan sonra derin desarjla Marmara Denizi’ne verilecek. Böylelikle bu yil ilk kez Kursunlu sahilinde mavi bayragin dalgalandigi Karacabey Bogazi’nda deniz suyu kalitesi daha da artacak.

Hizli adimlar atiyoruz

Aritma tesisi yatirimlarinin ülkenin gelecegi için büyük önem tasidigini hatirlatan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, “Geçen senelerde büyük bir müsilaj problemi ülke gündemine geldi. Bunun bir daha olmamasi ve denizlerimizi daha temiz hale getirmek için ilgili tüm illerle Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi koordinasyonunda toplantilar yapilmisti. Var olan çalismalarimizi bizde gözden geçirerek gerekli adimlari hizla atmaya devam ettik. Aritma tesisimiz AB standartlarinda ileri biyolojik kentsel aritma prosesine uygun bir sekilde hizmet verecek. Tesiste aritilan sular, ultraviyole dezenfeksiyondan sonra derin deniz desarjiyla Marmara Denizi’ne verilecek. Karacabey Longoz ormanlari ve Marmara Denizini korumak için üzerimize düseni büyük bir titizlikle yapmaya devam edecegiz” dedi
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile