Karacabey Gölecik Baraji'nda Sona Dogru

Karacabey Gölecik Baraji'nda Sona Dogru

Bursa’da 2016 yilinda yapimina baslanan Karacabey ilçesindeki Gölecik Baraji’nda sona gelindi. Yüzde 84,10’u tamamlanan baraj insaatinin bitmesiyle, sulu tarim ile Türkiye ekonomisine yillik 159 milyon lira katki saglanmasinin hedefleniyor.

Tarimda modern sulamanin yayginlasmasi, tarim arazilerinden en yüksek faydanin saglanmasi, musluklara saglikli ve içilebilir su ulastirmak ayrica yerlesim yerleri ile tarim arazilerini taskin risklerine karsi korumak için Türkiye’nin dört bir yaninda baraj insaatlari hizla devam ediyor. Sürdürülebilir su yönetimi anlayisiyla da suyun her damlasina sahip çikilirken, 2016 yilinda baslanan Karacabey ilçesindeki Gölecik Baraji’nda sona gelindi. Yüzde 84,10’u tamamlanan projenin tüm asamalarinin tamamlanmasiyla baslanan sulu tarim ile Türkiye ekonomisine yillik 159 milyon lira katki saglanmasi hedefleniyor. Gölecik Baraji, 45 bin 870 dekar arazinin sulanmasinin yari sira, Karacabey ve çevresinin ihtiyaci olan yillik 7,44 milyon metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacini karsilayacak.

Simdiye kadar yapilan çalismalarda yaklasik 511 bin metreküp SSB dökümü gerçeklesirken, 82,50 metre kotuna kadar gövde dolgusu tamamlandi. Es zamanli olarak, enjeksiyon ve drenaj galerisi imalatlari yamaçlara dogru yükselerek devam ettirildi. Su alma safti cebri borularin montajina baslanmis olup gövde dolgusu ile es zamanli olarak su alma yapisi imalati 83,40 metre kotunda sürdürülmektedir. Asansör ve havalandirma safti 84,10 metre kotunda ve prekast merdiven imalatina 83 metre kotunda da gövde dolgusu ile birlikte devam edilmektedir. Enerji kirici havuz imalatlari tamamlanmis olup, dolusavak duvar imalatlari 63 metre kotunda devam edilmektedir.

Gölecik Deresi üzerinde 2016 yilinda insaat çalismalari baslayan barajin 35,86 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile