Karaman'da 15 Milyon Elma Agaci Ayni Anda Çiçek Açti

Karaman'da 15 Milyon Elma Agaci Ayni Anda Çiçek Açti

Türkiye’nin elma deposu sehirlerinden birisi olan Karaman’da yaklasik 15 milyon elma agacinin ayni anda çiçek açmasi bahçeleri beyaza bürüdü.

Karaman 15 milyon elma agaci ile Türkiye’nin elma deposu sehirlerinden birisi olarak ön plana çikiyor. Yilda ürettigi 550 bin ton elma ile de Türkiye’de ikinci sirada yer alan Karaman, 6 bin dekarlik alaniyla Avrupa’nin en büyük tek parçalik elma bahçesiyle de dikkat çekiyor. Karaman genelinde ise yaklasik 215 bin dekarlik alanda elma üretimi gerçeklestiriliyor. Istihdama da büyük katki saglayan elma hasat mevsiminde 14 bin kisi, bahçelere elma toplamaya gidiyor.

“Bu yil da Türkiye’de söz sahibi illerden birisi olacagiz”

Çiçek açan elma bahçelerinde incelemelerde bulunan Karaman Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Bayram, elmanin baskenti Karaman’da geçen yil oldugu gibi bu yil da güzel bir yil geçirmeyi temenni ettiklerini söyledi.

Bayram, elmanin baskenti Karaman’in yaklasik 15 milyonu asan agaç sayisiyla Türkiye’de birinci sirada oldugunu belirterek, "Üretimde de bu yil beklentilerimiz yeni dikilen agaçlarla birlikte 750 bin tonun üzerindedir. Havalarin isinmasiyla birlikte 15 milyon elma agaci rengarenk bir görüntü olusturarak çiçek açmaya basladi.

Elma bahçelerimiz üretim olarak çesitliligiyle birlikte hem Türkiye pazarinda, hem de dis pazarda geçen yil yüz güldürdü. Bu yil da Türkiye’de söz sahibi illerden birisi olacaktir" dedi.

Elmayla ilgili en büyük sikintinin 15-25 Nisan tarihleri arasindaki soguk hava tahmini oldugunu belirten Bayram, “Agaçlarin çiçeklerini açtigi bu dönemde bir soguk beklentisi vardi. Önümüzdeki günlere baktigimiz çok soguk bir hava görünmüyor. Yine de donla ilgili üreticimiz tedbirli olmak zorundadir. Herhangi bir don ve dolu zarari olmaz ise rekoltenin yüksek olacagini tahmin ediyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile