Karaman'da 57 Mahalleye 277 Muhtar Adayi

Karaman'da 57 Mahalleye 277 Muhtar Adayi

Sehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadin 277 kisi muhtar olabilmek için yarisiyor.

Türkiye Muhtarlar Dernegi Karaman Sube Baskani Ali Öngay, 2019 seçimlerinde sehir merkezinde yaklasik 200 olan muhtar adayi sayisinin bu seçimde 277 oldugunu söyledi.



“277 muhtar adayindan 31’i kadin”

Muhtarlar Dernegi Karaman Sube Baskani Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulundugunu belirterek, “277 muhtar adayimiz mevcut. Bu adaylarimizdan 31’i kadin, 246’si erkek" dedi.

Öngay, muhtarlarin yogun bir çalisma içerisinde oldugunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adina gece gündüz demeden çalismalarini yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarinda bir aday vardi ve kadin aday daha fazlaydi. Kadin adaylardan da bir tanesi sehir merkezinde digeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayi daha fazla, onun da sebebi muhtarlarin imkanlarinin daha fazla artmasidir. En çok adayin bulundugu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kisi muhtar olabilmek için yarisiyor. Bunlardan 3 tanesi kadin. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayi düsüyor. Tek adayin oldugu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarimizin karsisinda aday yok” dedi.

Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayi oldugunu belirten Öngay, "Biz çalismalarimiza 1 ay öncesinde basladik. Yaptigimiz çalismada seçmenlerimizle bire bir görüstük. Benim de suanda karsimda 2 muhtar adayi var" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile