Karaman'da Ticari Reklam Yönetmeliği Toplantısı

Karaman Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı, Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Arı, bir restoranda düzenlenen toplantıda, 2014 yılı içerisinde Karaman'da 5 bin 584 adet hakem heyeti kararının alındığını söyledi.

6502 sayılı yasa ile ilgili yayınlanan yönetmeliklerden reklam yönetmeliği ile kamu düzenini bozan reklamların ve çocukların taklit edebileceği şiddet unsurları içeren reklamların yasaklandığını belirten Arı, yanıltıcı ifadelerin reklamlarda yer almayacağını, karşılaştırmalı reklamların yapılabileceğini ancak firma isimlerinin 1 yıl sonra verilmeye başlanabileceğini dile getirdi.
Yapılan bu yönetmeliğin tüketicilerin lehine olduğunu ifade eden Arı, "Reklamlarda fiyatların vergiler dahil toplam satış fiyatı olarak verilecek. Doğrudan satış ve tele alışveriş reklamlarında tek bir sefer, sınırlı satış gibi tüketicilerin mal ve hizmeti almaya teşvik edilemeyecek" dedi.

Toplantıya, İl Basın Hakla İlişkiler Müdürü Hayrettin Aslan, Tüketici Hakları Koruma Derneği İl Temsilcisi Ali Akar ve Baro Temsilcisi Şerife Eğilmez Taşkıran da katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile