Karaman'da Yetimler Için Düzenlenen Hayir Çarsisi Dualarla Açildi

Karaman'da Yetimler Için Düzenlenen Hayir Çarsisi Dualarla Açildi

Karaman’da yetimler için düzenlenen ‘Hayir Çarsisi’ dualarla açildi.

Karaman’da faaliyet gösteren Dünya Yetimler Egitim Vakfi (DÜNYEV) tarafindan 1. Istasyon Caddesi’nde bulunan bir is yerinde düzenlenen hayir çarsisinin açilisi Kur’an-i Kerim tilaveti ve dua ile yapildi. Birçok vatandasin katildigi hayir çarsisinda, vakfin gönüllüleri tarafindan hazirlanan yiyecek, gida maddesi ve ürünler satisa sunuldu. Bir yetim annesi oldugunu ve vakfin çalismalarina 3 ay önce katildigini belirten Atiye Kondu, “Yetim çocuklarla hem egitim, hem de ihtiyaç anlaminda ilgileniyoruz. Ben de bir yetim annesiyim. Yetim çocuklar için hayir çarsisi yapiyoruz ve yetim çocuklar için etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Düzenledikleri hayir çarsisi ile ilgili açiklamada bulunan Dünya Yetimler Egitim Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Prof. Dr. Yüksel Çavusoglu, “Yetimler için ne kadar çalisabilirsek ve Rabbim ne kadar imkan verirse o çerçevede bu çalismayi yürütecegiz insallah. Vakfin gönüllüleri pasta, çörek, yufka ekmek, eriste meyve ve giysiler gibi ürünlerden olusan çok ciddi bir organizasyon yapti ve bizler de satisa sunduk” dedi.



"Esim de hem öksüz hem yetim"

Esinin de hem öksüz hem yetim oldugunu belirten Mehmet Karaduman, “Buraya yapilan yardimlar Dünya Yetimler Egitim Vakfi’na gidecek. Burada hiçbir kisinin maddi kazanç elde etme kaygisi yok. Buranin gelirleri tamamen vakfa devrediliyor ve yetim ve öksüz yavrularimiz için kullaniliyor. Esim de hem öksüz hem de yetimdir. Biz gönüllü olarak geldik buraya. Burada olmaktan onurlu ve gururluyuz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile