Karatay Belediyesi Karavan Parki Turistlerin Ilgi Odagi Olmaya Devam Ediyor

Karatay Belediyesi Karavan Parki, Türkiye ve dünyanin dört bir yanindan karavanlariyla seyahat ederek Konya'ya gelen turistlerin ilgi odagi olmaya devam ediyor.



Belediyeden yapilan açiklamada, Karatay Belediyesi Karavan Parki'nin Konya'nin ilk ve tek karavan parki oldugu belirtildi.

Özellikle Kovid-19 salgini nedeniyle daha fazla tercih edilmeye baslanan karavan turizminden Konya'nin pay almasi amaciyla Karatay Karavan Parki'nin olusturuldugu ifade edilen açiklamada sunlar kaydedildi:

"Karavanlariyla seyahat eden ve sehrin tarihi, kültürel ile dogal güzelliklerini ziyaret etmek amaciyla Konya'ya gelen yerli ve yabanci turistler, Adana Çevre Yolu ve Eregli Çevre Yolu'nun kesistigi alandaki 2 bin metrekarelik Karatay Karavan Park Alani'nda konaklamadan Konya'dan ayrilmiyorlar. Karatay Karavan Parki'nda konaklayan ziyaretçiler için her sey düsünüldü. Karavan araci için 50 metrekarelik park ve 15 metrekarelik çadir alani disinda dogayla iç içe olma firsati sunan Karatay Karavan Parki'nda ziyaretçilerin daha rahat vakit geçirebilmeleri için tuvalet, lavabo ve banyo imkaninin yani sira ücretsiz elektrik ile su imkani da bulunuyor."

Açiklamada Ingiltere'den karavanlariyla dünya turuna çikan Ingiliz Chris ve Marianne Fisher çiftinin su görüslerine yer verildi:

"Kovid-19 salgininin etkisini göstermesiyle üç günlügüne geldigimiz Türkiye'de Konya'yi da ziyaret ettik. Sosyal medya hesaplarimizdan Karatay Karavan Parki izlenimlerimizi de paylastik. Konya'dayiz ve çok güzel bir sehir. Su anda da karavan parki alanina geldik. Burada piknik yapabileceginiz alanlar var, tuvaleti, lavabosu, suyu ve dus imkani bulunuyor ve her sey çok güzel. Tüm dostlarimizi buraya bekliyoruz."

Esiyle birlikte Izmir'den Malatya'ya giderken Karatay Karavan Parki'nda mola veren, dönüste yeniden bu parkta kalan Ibrahim Bagirdi da Karatay Karavan Parki'ni çok begendiklerini ifade etti.

Açiklamada Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca'nin da yerli ve yabanci turistlerin en çok ziyaret ettigi iller arasinda yer alan Konya'nin, karavan turizminden de yararlanmasi için gayretlerinin sürecegini ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile