Karatay Belediyesi'nin Egitim Yatirimlari Konya'ya Deger Katiyor

Karatay Belediyesi'nin Egitim Yatirimlari Konya'ya Deger Katiyor

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi, ilçeye yaptigi egitim yatirimlariyla Konya’nin egitim hayatina deger katmaya devam ederken, Türkiye’ye örnek olacak islere de imza atiyor.

Karatay’in dört bir tarafinda egitime yönelik olarak hayata geçirdigi yatirim ve projelerle Türkiye’ye örnek olan Karatay Belediyesi, Karatayli çocuklar ile gençlerin egitimine önemli katki sunmaya devam ediyor. Karatay Belediyesi’nin Osman Benliler’in de destekleriyle 21 Temmuz 2023’te Nakipoglu Mahallesi’nde temelini attigi 24 derslikli Karatay Belediyesi Osman Benliler Ilkokulu’nun yapimi tamamlandi. 4 bin 222 metrekare insaat alaninda konumlandirilan projenin son düzenlemeleri yapiliyor. Okulun, 24 dersliginin yani sira, görsel sanatlar ve müzik atölyeleri, kütüphane, 2 adet faaliyet ve oyun odasi ile okul öncesi yemekhanesiyle ilçenin egitimine önemli katki saglamasi hedefleniyor. Okul, 2024-2025 Yeni Egitim-Ögretim Dönemi’nde ögrencilerin ve egitim camiasinin hizmetinde olacak.

“Ilçemizde egitimin tüm asamalarinda elimizi tasin altina koyuyoruz”

Karatay’in derslik ihtiyacina katki sunmak amaciyla birçok yatirimi hayata geçirdiklerini hatirlatan Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca; toplumlarin en temel ihtiyaçlardan biri olan egitimi asla ihmal etmediklerine vurgu yapti. Baskan Kilca, “Gelecegimizin teminati olan çocuklarimizin en iyi fiziki sartlarda egitim almalari için her türlü imkani saglamaya çalisiyoruz. Okul öncesinden, ilk ve ortaokula, liseden yüksek ögrenime kadar egitimin tüm asamalarinda elimizi tasin altina koyuyoruz. Okullarimizin bina yapimindan spor salonu yapimina, teknik ekipmanlarindan tefrisatina, çevre düzenlemelerinden bakim ve onarimina kadar tüm ihtiyaçlarini karsilamaya çalisiyoruz. Karatay’in her kösesinde baslattigimiz egitim tesis insaatlarini teker teker hizmete almak ve her geçen gün yenisinin temelini atiyor olmak büyük sevinç yasatiyor. Hizmete aldigimiz egitim kurumlari, donanimli ve vizyon sahibi yeni nesillerimizin yetismesine katki sagliyor. Nakipoglu Mahallemize kazandirdigimiz 24 derslikli ilkokulumuzu tamamladik. Artik egitim yatirimlarimizin en yeni üyesini, yeni egitim döneminde ögrencilerimizle bulusturmak için son düzenlemeleri yapiyoruz. Okulumuzu bölgedeki egitim tesisi ihtiyacina uzun yillar cevap verecek bir kalitede yaptik ve ögrencilerimize emanet edecegiz. Hayirseverlerimizin de destegi var onlara da tesekkür ediyorum. Gençlerimiz, çocuklarimiz uzun yillar burada kaliteli ve nitelikli egitim alacaklar. Biz egitimde akademik kalitenin artirilmasina yönelik her türlü destegi vermeye devam edecegiz. Karatay’imizi kültürün, sanatin ve sporun yani sira egitimin de merkezi konumuna getirmek için var gücümüzle çalisiyoruz. Okulumuzun simdiden Karatay’imiza Konya’miza hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile