Kars'i Bayramda 25 Bin Kisi Gezdi

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Kars’i 9 günlük bayram tatilinde 25 bin kisi gezdi.

Kars’a gelen yerli ve yabanci turistlerin, 5 bin yillik tarihiyle UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’nde yer alan ve açik hava müzesi ilklerin sehri Ani kenti ilk ugrak yeri oldu.

9 günlük bayram tatilini Kars’a geçiren yerli ve yabanci turistler, Türkiye’nin Ilk, 3 bin 500 metrekare alaniyla Dünya’nin en büyük Tematik Peynir Müzesi olan Kars Peynir Müzesi’ne hayran kalirken, hüzünlü hikayesi, tarih kokan duvarlari, gerçekçi canlandirmalari, interaktif sergileri, geçmiste yolculuga çikaran eserleriyle Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi ise misafirlerini duygulandirdi.

Ayrica Paleolitik, Neolitik, Kalkolitik, Erken Tunç ve Demir çaglari ayrica Urartu, Roma, Bizans, Orta Çag Beylikleri, Selçuklu ve Osmanli dönemlerine ait eserler ile sosyal, kültürel, ekonomik ve askeri yasam tarzlarini yansitan eserlerin sergilendigi Kars Arkeoloji Müzesii ile birlikte Kars’i 9 günlük Kurban Bayrami tatilinde yaklasik 25 bin yerli ve yabanci turist tarafindan gezildi. Kars son yillarin en çok turist alan illeri arasinda da yerini almaya basladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile