Kars'ta Haziran Ayi Asayis Toplantisi Yapildi

Kars'ta Haziran Ayi Asayis Toplantisi Yapildi

Kars’ta Haziran ayi asayis toplantisi Vali Ziya Polat baskanliginda yapildi.

Valilik Toplanti Salonu’nda düzenlenen toplantiya Il Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Il Jandarma Komutani Albay Fatih Cemal Kiper ve yerel ile ulusal basinin temsilcileri katildi.

Toplantinin açilisinda konusan Vali Ziya Polat, Gazi Kars’in huzur ve güvenligini, vatandaslarin can ve mal emniyetini saglama önceligi dogrultusunda emniyet ve jandarma teskilatinin 7/24 mesai mevhumu gözetmeksizin çalistigini belirtti.

Vali Ziya Polat, “Gazi Kars’imizda; suçu önlemek, suç oranlarini azaltmak, ülkemizin en huzurlu sehirlerinden biri olan Gazi Kars’imizda huzur ve güven ortaminin devamini saglama önceligimiz ve hedefimiz dogrultusunda Valiligimiz koordinasyonunda Emniyet ve Jandarma teskilatlarimizla büyük bir gayret gösteriyoruz. Bu vesile ile mesai mefhumu gözetmeksizin özveriyle, fedakarca görevlerini yerine getiren tüm kolluk kuvvetlerimizi gösterdikleri gayretten dolayi tebrik ediyorum, çalismalarinda kolayliklar diliyorum. 2024 yilinin Haziran ayinda kolluk kuvvetlerimizin yürüttügü faaliyetleri kamuoyu ile paylasmak istiyorum” dedi.

Polat, “Haziran ayinda; 333 bin 675 sahis, 154 bin 570 araç sorgusu yapildi. Haklarinda toplam 116 yil 187 ay 173 gün kesinlesmis hapis cezasi hükmü bulunan 38 aranan sahis, Haklarinda Adli para cezasi hükmü bulunan 19 aranan sahis, Ifadeye yönelik aranmasi bulunan 161 aranan sahis, Yoklama kaçagi 347 sahis olmak üzere toplam 565 aranan sahis ve 204 araç yakalanmistir. Yine Göçmen Kaçakçiligi organizatörü 5 sahis, yasadisi yollarla ülkemizde bulunan 23 düzensiz göçmen sahis yakalanarak sinir disi edilmistir. FETÖ/PDY silahli terör örgütüne üye olma suçundan 5 sahsa Adli Islem yapildi. PKK/KCK silahli terör örgütü propagandasi yaptigi tespit edilen 1 sahis yakalandi. Azerbaycan’da Kasten Öldürme Suçuna Karisan Azerbaycan Polis Teskilati ve Asayis Daire Baskanligi’nca aranmasi olan 1 kisi takip sonucu ilimizde yakalanmistir. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da ülkemizin en huzurlu sehirlerinden biri olan Gazi Kars’imizda huzur ve güven ortaminin devamini saglamak, vatandaslarimizin can ve mal emniyetini saglamak önceligimiz olacaktir” diye konustu.

6136 Sayili Atesli Silahlar ve Biçaklar ile Diger Aletler Hakkinda kanuna muhalefet suçu kapsaminda yapilan çalismalarla ilgili de bilgi veren Polat, kent genelinde 3 tüfek, 25 tabanca, 245 fisek, 32 sarjör, 11 kesici-delici alet ele geçirildigini sözlerine ekledi.

Basin mensuplarinin da sorularini cevaplayan Vali Ziya Polat, Kars’in huzuru için emniyet ve jandarma teskilatinin denetim, uygulama ve güvenlik kontrollerine devam edecegini kaydetti.

Toplanti daha sonra yapilan degerlendirmelerin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile