Karzai'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Spanta Pakistan'da

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Rangin Dadfar Spanta, beraberindeki üst düzey yetkililerle Pakistan'ın başkenti İslamabad'da ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Spanta'nın, Başbakan Navaz Şerif tarafından kabulünde, Karzai'nin gönderdiği özel mektubu sunduğu bildirildi.

Kabulde Şerif'in, getirdiği mektup ve Pakistan'a gerçekleştirdiği ziyaretten ötürü Spanta'ya teşekkür ederek iki ülkenin ilişkilerin geliştirilmesiyle ilgili konuları ele aldığı ifade edildi.
Spanta'nın, Başbakan Şerif'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Sertaç Aziz ve Genelkurmay Başkanı General Raheel Şerif ile de bir araya geldiği belirtilen açıklamada, görüşmelerde, iki ülkenin güvenlik işbirliğinin geliştirilmesiyle ilgili konulara odaklanıldığı ve terörizme karşı mücadelede, gereken tüm adımların atılması konusunda anlaşmaya varıldığı kaydedildi.
Açıklamada, terörizmin her iki ülke için bir tehdit olduğu, bu tehditle başa çıkabilmek için iki tarafın birlikte çalışması gerektiği bildirilerek bu nedenle güvenlik yetkililerinden oluşan ortak bir grup teşkil edileceği bilgisi verildi.

Grubun işbirliği içeren konuları ele almak için 3 Temmuz'da tekrar İslamabad'da bir araya geleceği ifade edildi.
Görüşmelerde ticari ve ekonomi işbirliği konularının da değerlendirildiği, Pakistan'ın Afgan barış süreci için gereken her türlü yardımı yapacağını yinelediği aktarıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile