Olay, 11 Agustos Pazar günü Cide ilçesi Gideros Koyu’nun 2 mil açiklarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 5 metrelik “Mavis” isimli fiber tekne ile denize açilan kaptan Öztürk Kürelioglu, Ahmet Kaan Karayilan, Emrah Yasin Büyükoral, Aysenur Gürcan, Hülya Mütevelli ve Esmanur Gürcan, Gideros Koyu’nda bir süre durduktan sonra tekrar denize açildi. Gideros Koyu’nun yaklasik 2 mil açiginda su almaya baslayan fiber tekne batti. Teknede bulunan Ahmet Kaan Karayilan, Emrah Yasin Büyükoral ve Aysenur Gürcan, sesleri duyan balikçilar tarafindan kurtarildi. Ayni teknede bulunan kaptan Öztürk Kürelioglu, Hülya Mütevelli ve Esmanur Gürcan ise bulunamadi. Ihbar sonrasi Samsun ve Istanbul’dan gelen Sahil Güvenlik Komutanligina ait iki adet helikopterin de destegiyle AFAD, UMKE, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Sahil Güvenlik Komutanligi ve jandarma ekiplerince kayip vatandaslarin bulunmasi için çalisma baslatildi.
Dün herhangi bir sonuç alinamayan arama çalismalari, bugün yeniden baslatildi. Ekipler hem karadan hem denizden hem de havadan 3 sahsin bulunmasi için çalismalarini yürütüyor. AFAD’a ait termal dron ile destek verilen çalismalar çerçevesinde, Sahil Güvenlik Komutanligi’na ait botlar ve 3 dalis timi (DEGAK) tarafindan kayip sahislar araniyor. Su ana kadar kaybolan vatandaslara ait bir ize rastlanamadigi belirtildi.
Kastamonu'da Batan Teknedeki Kayip Üç Kisiyi Arama Çalismalari Devam Ediliyor
Kastamonu’nun Cide ilçesinde bulunduklari teknenin batmasi neticesinde denizde kaybolan üç kisinin arama çalismalari devam ediliyor. Karadeniz’de yapilan arama çalismalarina 2 helikopter ile çok sayida personel katiliyor.



















