Kastamonu'da Okullarda Cep Telefonu Kullanimina Izin Verilmeyecek

Kastamonu'da Okullarda Cep Telefonu Kullanimina Izin Verilmeyecek

Kastamonu Il Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs, önümüzdeki hafta baslayacak olan egitim ögretim dönemi öncesinde dijital bagimlilikla mücadele çerçevesinde okullarda cep telefonu kullanimina izin vermeyeceklerini söyledi.

Kastamonu Il Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs baskanliginda Milli Egitim Müdürlügü idarecileri ile Haftalik Planlama ve Koordinasyon Toplantisi gerçeklestirildi.

Il Milli Egitim Müdürlügü toplanti salonunda yapilan toplantisinda konusan Kastamonu Il Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs, 2023-2024 egitim-ögretim yilina yapilan hazirlik çalismalarinda okullarin durumunu degerlendirdiklerini belirterek, “Egitim-ögretim yili baslinda dagitimi yapilacak olan kitaplarin durumunu görüstük. Yeni egitim-ögretim yilinin okullarda herhangi bir aksakliga mahal vermeden baslamasi konusunda aldigimiz önlemlerimizi ve denetimlerimizi görüstük” dedi.

26 ekibin katilacagi robot yarismalarinin desteklenmesini önemsediklerini belirten Gümüs, “Dijitallesme çaginda tüm ilçelerimizle birlikte ilimizi ve ülkemizi ileriye tasiyacak projelerde en etkili sekilde yer almak istiyoruz. Ilimizden 26 ekibin katilim saglayacagi robot yarismalarinin desteklenmesi ve dijital içerikli projelere en üst düzeyde katilim saglanmasi gerekiyor. Bizlerde bunu saglamak istiyoruz” diye konustu.

Kastamonu’ya yeni atanan ögretmenlere yönelik tanisma organizasyonu gerçeklestirilmesi ile yeni baslayan ögretmenlere 25 saatlik egitim verilmesi konusu üzerinde durduklarini ifade eden Gümüs, “Ögrencilerin sadece akademik anlamda degil kültürel ve sportif etkinliklerin planlanmasi, öncelikle ilkokul kademesinden baslayarak ögrencilerimizin yasadigi sehri tanimasi için sosyal-kültürel aktivitelerin yapilmasi gerekiyor. Dijital bagimlilikla mücadele konusunda okullarimizda cep telefonunun kullanimina müsaade edilmeyecek ve ödevlerin sosyal medya üzerinden yapilmamasi gerekiyor. Ögrencilerimizin egitim yuvalarina güvenle ulasabilmelerini saglamak adina yeni egitim-ögretim dönemi baslamadan tüm tasima is ve islemlerinin tamamlanmis olmasi gerekiyor. Bizlerde bu konuyu yakindan takip ediyoruz. Insallah bir aksaklik olmadan okullarimiz açilacak. Müdürlük birimlerince de yapilan çalismalar hakkinda görüs alisverisinde bulunduk” seklinde konustu.

Gümüs, konusmasinin ardindan katilimcilarin sorularini yanitlayarak, önerilerini not alarak dinledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile