Kayaları delerek orman alanı oluşturdular

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Ankara'da ilginç bir çalışmaya imza atıldı. Keçiören'in Ovacık bölgesindeki alanı ağaçlandıran Orman Genel Müdürlü

  Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Ankara ' da ilginç bir çalışmaya imza atıldı . Keçiören ' in Ovacık bölgesindeki alanı ağaçlandıran Orman Genel Müdürlüğü ( OGM ) , arazi yapısı tamamen kayalıklardan oluşan yere de ağaçlar dikti .

Başkent Kent Ormanı adı altında ağaçlandırma çalışması yapılan bölgede , sert taş ve kayaları kırmak için ekskavatörler kullanıldı . Kayaların kırılmasıyla 1 metre 60 santimetre derinliğinde ve 1 metre çapında çukurlar oluşturularak buralara sedir , mavi servi , leylandi başta olmak üzere yapraklı türlerden ıhlamur , top akasya , akaçaağaç , huş , erguvan , çınar ağaçları dikildi .

OGM ' ye bağlı Ankara Orman Bölge Müdürlüğü , daha önceki yıllarda Keçiören Ovacık bölgesinde gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarını iyileştirme projesi kapsamında tekrar elden geçirdi . OGM , proje kapsamında kayalık bölgedeki toprak profillerini inceledi . Toprağın 30 santimetre derinliğinden itibaren kayalıklardan oluştuğunu gören OGM , bunun üzerine kaya kırıcı araçlarla 1 metre 60 santimetreye kadar indi . Açılan çukurların içini üst toprak ile yeniden dolduran OGM , burayı tekrar ağaçlandırmak için uygun zemin hazırladı . 2 bine yakın boylu fidan diken OGM , ayrıca saha içerisinde tohum ekimi ve süs bitkileri dikimi de gerçekleştirerek , bölgenin yeni bir mesire alanı olmasına da zemin hazırladı .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile