Kayatürk: Dicle‘nin Seçilme Vasfını Taşımadığı Daha Önce Açıklanmalıydı

Adalet ve Kalkanma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)‘nun aldığı Hatip Dicle kararını son derece hatalı bulduğunu söyledi.

Adalet ve Kalkanma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)‘nun aldığı Hatip Dicle kararını son derece hatalı bulduğunu söyledi. Kayatürk, bu süreçte herkesin sağduyulu davranması gerektiğini belirterek, "Yargı bu tür kararları alırken çok dikkatli ve hassas davranmalıdır. Yargının kararlarına şiddetle karşılık verilmemeli." dedi.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Yüksek Seçim Kurulu’nun KCK tutuklusu Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin aldığı kararı değerlendirdi. Kararın resmi gazetede yayınlandığına dikkat çeken Kayatürk, bu sürecin çok önemli olduğunu ve herkesin bu süreçte çok dikkatli davranması gerektiğini kaydetti.

Hatip Dicle ve aynı durumda bulunan insanların varsa bir engelleri bunun daha önce belirtilmesi gerektiğini kaydeden Kayatürk, seçimden sonra böyle bir durumun ortaya çıkmasının iyi olmadığını savundu.

Kayatürk, "YSK‘nın KCK tutuklusu Bağımsız Milletvekili Hatip Dicle‘nin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararını son derece hatalı buluyorum. Dicle‘nin milletvekilliğine engel bir durumun varlığı daha önce açıklanmalıydı. Bu tür kararlar alınırken çok dikkatli olunmalı, bölge ve ülkenin durumu göz önüne alınmalıdır." diye konuştu.

"ŞİDDET ÇÖZÜM DEĞİL"

Bu süreçte şiddeti her yönüyle reddedip, sağduyunun hakim kılınması gerektiğini ifade eden AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, parti olarak şiddetin her türlüsünü reddettiklerini dile getirdi.

YSK‘nın aldığı karar ile hükümetin hiçbir şekilde ilişkilendirilemeyeceğine işaret eden Kayatürk, "AK Parti‘nin de YSK mağduru olduğu tüm kamuoyu tarafından iyi bilinmektedir. Bizler bir karar alınırken hassasiyetlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu saatten sonra hepimizin bölgede demokrasi ve hukukun üstünlüğünü tesis etmek için çalışması lazım. Bizler her zaman şiddetin karşısında olduk. Yargının kararlarına şiddetle karşılık vermek hiçbir çözüm getirmez." açıklamasında bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile