Kaymakamlık, İşitme Engellilerin İstihdamına Destek Olacak

Antalya Manavgat Kaymakamlığı, ilçede işitme engelliler için eğitim ve istihdam alanı oluşturulmasına destek verecek.

  Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, ilçede bulunan işitme engellilerin sorunlarına köklü çözüm ve kısa süre iletişim kurulmasını sağlamak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde, işitme engelli tercümanı istihdam ettiklerini söyledi.

İşitme engellilerin sosyal hayatta aktif rol alması ve iş bulmalarında yardımcı olmak için Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM)`nün bilgisayar kursu açtığını belirten Kaymakam Bulgurlu, işitme engellilerin ailelerini ziyaret ederek, çocuklarına eğitim ve öğretim verilmesi hususunda bilgilendirme yaptıklarını kaydetti. Manavgat`ın Beydiğin Köyü`nde işitme engelli Onur Durmaz`ın ailesini ziyaret eden Bulgurlu, Nazlıma-Mustafa Durmaz çiftine, işitme engelli oğullarının eğitimi ve öğretimi hususunda ne yapılması gerekiyorsa İlçe Kaymakamlığı olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Bulgurlu, 'İlçemizde 100`e yakın işitme engelli kardeşimiz var. İşitme engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümünde sağlıklı iletişimi sağlamak için öncelikli olarak SYDV`nda işitme engelli tercümanı istihdam ettik. İşitme engelli tercümanı Guddisi Aydın, işitme engellilerin sorunlarının çözülmesinde köprü oluyor. Kaymakamlık olarak işitme engellilerin sosyal hayatta aktif bir şekilde rol almaları ve bilgi sahibi olmalarında A`dan Z`ye her türlü desteği vereceğiz. Bu bağlamda ilk iş olarak HEM`de bilgisayar kursu açtık. 'diye konuştu.

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), cuma günleri işitme engellilere yönelik hutbe ve vaazların işaret dili ile anlatımında yurt genelinde 11 ilde 12 cami belirlemişti. DİB`in yurt genelinde gösterdiği camiler arasında Antalya Manavgat`ta Külliye Camii de yer alıyor.




 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile