Kaymek'ten İşaret Dili Kursu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

KAYMEK İhtisas Merkezindeki etkinlik, işaret diliyle okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Takı tasarım kursu öğrencilerinden bedensel engelli Ahmet Karamaruş, burada yaptığı konuşmada, KAYMEK kurslarının ev ortamı gibi olduğunu ve yeni arkadaşlar edindiğini belirtti.

Karamaruş, kursta öğrendikleriyle yaptıkları ürünleri de satmaya başladıklarını anlattı.
İşaret dili eğitmeni Niyazi Civelekoğlu da işaret dili kurslarında işitme engellilerin eğitim alacağını ve istihdam konusunda daha şanslı olacaklarını söyledi.


İşitme Engelliler Derneği Başkanı Ali Dönmez ise KAYMEK tarafından İşaret dili kursu açıldığı için tüm ilgililere teşekkür etti.
İşitme engellilerin iletişimde zorluk çektiklerini ifade eden Dönmez, bu kurs sayesinde daha çok kişinin işaret dilini öğreneceğini ve böylece işitme engellilerin daha rahat olacaklarını söyledi.


KAYMEK Müdürü Mürşide Gonca Aslan da KAYMEK'in engellilere yönelik çalışmalarından bahsetti.
Toplumun her kesimine ulaşmak için çalıştıklarını ve ihtiyaçlar iletildikçe bu talepleri karşıladıklarını ifade eden Aslan, şöyle devam etti:
"Görme engellilerin katıldığı santralist kursu, işaret dili kursu, görme engelliler için açacağımız satranç kursumuz var. İkinci dönem itibarıyla görme engelliler için bilgisayar kursu da açmayı düşünüyoruz. Ancak engellilerimiz sadece engellilere yönelik kurslarımızdan değil diğer kurslarımızdan da faydalanabilirler. İnsanın engeli olabilir, yeter ki zihinlerde engel olmasın. Bir hamlenin, bir çabanın insana çok güzel işler yaptırdığını biliyoruz."
Programda işitme engellilerin yaşadıkları zorlukları anlatan gösteriler de yapıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile