Kayseri Büyüksehir'den 'Kuru Peyzaj' Uygulamalari

Kayseri Büyüksehir'den 'Kuru Peyzaj' Uygulamalari

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Tarim ve Orman Bakanligi koordinasyonunda yürütülen Su Verimliligi Seferberligi kapsaminda, Cumhurbaskanligi Genelgesi ile tesvik edilen kavsak ve refüjlerde kuru peyzaj uygulamalarina agirlik veriyor.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Park, Bahçeler ve Agaçlandirma Daire Baskanligi ekipleri, sehri daha estetik bir görünüme kavusturmak amaciyla peyzaj çalismalarina devam ediyor.

Sehrin görselligini öne çikaran hizmetlere bir yenisini daha ekleyen Büyüksehir Belediyesi, Park Bahçeler ve Agaçlandirma Daire Baskanligi, Yesil Alanlar Proje ve Uygulama Sube Müdürlügü tarafindan 2024 yili peyzaj ve altyapi çalismalari kapsaminda, toprak alanlarda kuru peyzaj dolgu, tesviye, dikim-ekim ve sulama sistemleri yapimlarina devam ediliyor.

Son yillarda degisen iklim sartlarina uyum sürecinde, su verimliligi uygulamalarinin yayginlastirilmasi, toplumsal farkindaligin arttirilmasi maksadiyla baslatilan ve Tarim ve Orman Bakanligi koordinasyonunda yürütülen Su Verimliligi Seferberligi kapsaminda, Cumhurbaskanligi Genelgesi ile Kurakçil Peyzaj Uygulamalari tesvik ediliyor. Bu kapsamda Büyüksehir Belediyesi de uygulamis oldugu kavsak ve refüjlerde kuru peyzaj uygulamalarina agirlik veriyor.

Ekipler tarafindan 15 Temmuz Bulvari Hacilar Kavsagi ve Altinoluk Kavsagi yolunda bulunan 4 bin metrekarelik 2 adet büyük kavsakta, bitkisel uygulama ve kuru peyzaj uygulamalari yapilarak estetik ve islevsel birer kullanim ortaya çikarildi.

Sehrin muhtelif yerlerinde su tasarrufu için kuru ve kurakçil peyzaj uygulamalari devam ederken, 2024 yilinda kuru peyzaj için 250 bin kilogram beyaz tas, 60 bin kilogram siyah tas, 15 bin metre çim ayirici tül ve 250 bin kilogram ponza malzemeleri kullanildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile