Kayseri'nin Tek 'E-Dönüsüm' Entegratör Firmasi

Kayseri'nin Tek 'E-Dönüsüm' Entegratör Firmasi

Erciyes Teknopark’ta hizmet veren ve Kayseri’nin ilk ve tek e-dönüsüm entegratör firmasi olan Nilvera e-dönüsüm Kurucu Ortagi Hamza Cecikoglu, “2025-2026 yilina kadar Türkiye’de kagit belge kalmayacak diyebiliriz” dedi.



Bulundugu bölgede entegratör olarak hizmet veren tek firma olduklarini söyleyen Hamza Cecikoglu, “Aslinda entegratör firma, dönüsüm ürünlerinin hepsini tek çati altinda toplayan Gelir Idaresi Baskanligi’ndan lisans almis yetkilendirilmis firmalardan biri demektir. Bizim sirketimiz 2008 yilinda kurulmus bir sirket ve Türkiye’de de e-dönüsüm süreci 2009-2010 yillarinda basladi.

Elektronik imza, kayitli e-posta ile baslayan bu süreçte e-fatura, e-arsiv fatura, e-defter ve irsaliye diye de günümüzde de güncel mevzuatlarla gelisen bir sürecin içerisindeyiz. 2009-2010 yilindan bu güne kadar da Türkiye’de bu hizmeti veren firmalardan biriyiz. Özellikle merkezimiz Kayseri’de ve buradan bütün Türkiye’ye hizmet veriyoruz. Uzun yillar baska entegratör firmalarin bayiligini yaptik ve bu bölgede ciddi bir müsteri portföyümüz olustu. Artik kendimizin de entegratör lisansina sahip olma ihtiyaci dogunca 3 yil önce süreci baslattik. Kayseri ve civarinda daha dogrusu Ankara’dan doguya dogru olan bölgeden çikan ilk entegratör firma olduk. Su anda Kayseri’de tek entegratör firmasiyiz” dedi.

Elektronik ortama zorunlu geçis yapan kadar gönüllü geçis yapan firmalarin da oldugunu söyleyen Cecikoglu, “E-dönüsümde aslinda mevzuatsal anlamda pek bir degisiklik yok. Kagit belgelerin dijital hale dönüstürülmesi, kagit faturanin e-faturaya, kagit irsaliyenin e-irsaliyeye dönüstürülmesi diyebiliriz. Kisaca kagittan olusturulan her belgenin elektronik ortamda karsi tarafa ulastirilmasi ve bunun saklanmasi ile ilgili süreç demektir. Evraklarin ulasim ve saklama maliyetleri çok yüksek ve bunlarin maliyetlerinin çok yüksek olmasi, data ve veri kayiplarinin olmasi, bu isin özel entegratörler tarafindan yapilabilmesi ve elektronik ortamda saklanabilmesi e-dönüsümü artik mecbur hale getirdi. Devletimiz tarafindan kanunlar gelistirilse ve sürekli yeni mevzuatlar yayinlansa da bizim zorunlu geçislerden ziyade gönüllü olarak tüm e-dönüsüm ürünlerinde gönüllü geçis en az zorunlu kadar var” ifadelerini kullandi.

“2025-2026 yilina kadar Türkiye’de kagit belge kalmayacak”

Cecikoglu, 2025-2026 yilina kadar Türkiye’de kagit belge kalmayacagini öngördüklerini söyleyerek, “Biz birçok güvenli asamasindan ve sertifikasindan geçiyoruz lisans almis firmalar olarak. Gelir Idaresi Baskanligi bu güvenlik seviyesine ulasamayan firmalara zaten lisans veremiyor. Yilda en az bir kere güvenlik denetimi geçiriyoruz. Bizim sirket olarak yaptigimiz hizmette de birden fazla lokasyonda Felaket Kurtarma Merkezleri dedigimiz yerlerimiz var. Ankara, Istanbul, Izmir, Kayseri gibi birden fazla lokasyonda da bir veriyi ayni anda farkli merkezlerde ve farkli data center içerisinde yedekleyebiliyoruz. Biz her zaman söylüyoruz, e-dönüsüm deyince insanlarda bir ürkme meydana geliyor ama rahatlikla söyleyebiliriz ki kagit faturada yasadigimiz sikintilarin hiç birini e-dönüsüm ile gönderilen hiçbir belgede yasamiyoruz. Saklama zorunlulugunuz yok bir kere. Entegratör firma olarak biz bunlari sakliyoruz. Karsi tarafin eline ulasti mi ulasmadi mi gibi sorunlar da ortadan kalkiyor. Bundan sonraki konjektörde de dünya hizli bir sekilde dijital dönüsüm içerisine girdi zaten. Bunun geri adimi mümkün degil. Gün geçtikçe de yeni belgelerle, yeni güncel mevzuatlar ortaya çiktikça da öngörümüz, 2025-2026 yilina kadar Türkiye’de elektronik belge tüm kagit belgelerin yerini alacak. Türkiye’de kagit belge kalmayacak diyebiliriz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile