Kayseri Üniversitesi'nde 'Güçlü Birey, Saglikli Aile Ve Gelisen Toplum' Konulu Çalistay Düzenlendi

Kayseri Üniversitesi'nde 'Güçlü Birey, Saglikli Aile Ve Gelisen Toplum' Konulu Çalistay Düzenlendi

Kayseri Üniversitesi ve Kayseri Valiligi isbirligi ile ‘Güçlü Birey, Saglikli Aile ve Gelisen Toplum” konulu çalistay düzenlendi.

Üniversitenin 15 Temmuz Merkez Yerleskesindeki Kongre ve Kültür Merkezi’nde Kadin ve Aile Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan gerçeklestirilen çalistaya, Rektör Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, Melikgazi Kaymakami Bülent Karacan, Sarioglan Kaymakami Mehmet Fatih Uçar, Sariz Kaymakami Kerem Albayrak, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar Kayseri Il Müdürü Mustafa Yildirim, Egitimci - Yazar Tahir Fatih Andi, senato üyeleri, akademisyenler, ögrenciler ve çok sayida davetli katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan sempozyumun açilis konusmalarinda Rektör Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, toplumda aile yapisinin, saglam aile yapisinin önemine dikkat çekti.

Rektör Karamustafa, “Biz Üniversitemizde Kadin ve Aile Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezini yaklasik iki buçuk yil önce kurmustuk. Kadin ve aile; saglikli, nitelikli bir toplum için önemlidir. Toplumun egitimi nereden basliyor? Toplumun egitimi ana kucaginda, baba ocaginda basliyor. Sonra mahallede, okulda, evde, mezara gidinceye kadar hayatin her evresinde devam ediyor. Tabi ki nasil güçlü birey olunur? Bilgi ile donatilmis, kisiligi kuvvetli, özgüvene sahip, ayni zamana kendisine elestirel bakabilen bireylerle güçlü olunur. Güçlü bireyler nerede yetisir? Aile içerisinde yetisir. Ana kucaginda baba ocaginda yetisir. O yüzden aslinda bu üçlü arasinda; güçlü birey, aile ve gelisen saglikli toplum arasinda döngüsel bir iliski vardir. Güçlü toplumlar güçlü aileyi ve neticede güçlü bireyleri olusturur. Güçlü aileler, güçlü bireyler ise güçlü toplumlari olusturur. Bu döngüde güçlü bireylerin, güçlü ailenin ve güçlü toplumun çok önemli oldugunu söyleyebiliriz. Biz, kadin ve aileyi çok önemsiyoruz. Kadin ve aileyi önemseyen bir inanç sisteminin, milli degerlerin ve kadim kültürün evlatlariyiz. Dolayisiyla bugün kendi kadim kültürümüzün güçlü baglari ve saglam toplum yapimimizla kadina, aileye, bireye her zamankinden daha çok önem vermeli ve bunlar arasindaki baglarin güçlü tutulmasi için elimizden gelen çabayi göstermeliyiz. Bu açidan bugün düzenlenen bu sempozyumu önemsedigimizi belirtir, çalistayin düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi.

Melikgazi Kaymakami Bülent Karacan ise, “Sürekli güçlü birey, saglikli aile, gelisen toplum diyoruz. Ben olaya farkli açidan bakmak istiyorum. Olayi güçlü kadin, saglam çocuk ve degisen toplum alanindan degerlendirmek gerekiyor. Toplumda kadin güçlü olacak, kadin egitimli olacak, kadin ayaklari üzerinde duracak. Kadin ailenin temelini olusturandir. Kadin ayaklari üzerinde duramiyor ise eksik bir sey vardir. Kadin ekonomik özgürlüge sahip oldugu müddetçe toplumun gelisimine olan katkisi daha fazla olacaktir. Bir de kadina yönelik siddet konusu var. Kadina yönelik siddeti sadece fiziksel siddet olarak görüyoruz. Ekonomik ve psikolojik siddet gözümüzden kaçiyor. Eger bir ailede kadina yönelik siddet mevcutsa, bundan çocugun gelisimi olumsuz etkilenir. Çocuk problemli hale gelir. O yüzden hem kadinlarimiz, kizlarimiz okuyacak, diplomali olacak. Bir meslekleri ve sanatlari olacak. Kendi ayaklarinin üzerinde durmasini bilecekler. Eger bunu saglayamadiginiz zaman, istediginiz kadar saglikli aile deyin, olmaz. Yani kadinlarimizin, çocuklarimizin egitimine çok önem vermeliyiz. Bu konuda yapici elestiride bulunarak, eksiklerimizi ve yapmamiz gerekenleri iyi görmeliyiz” diye konustu.

Açilis konusmalarinin ardindan panele geçildi. Aile ve toplum konusunun genis boyutuyla ele alindigi oturumlar sonrasi konusmacilara plaket takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile