Kekik Üreticisi Üretimden Vazgeçiyor

Kekik Üreticisi Üretimden Vazgeçiyor

Türkiye’de kekigin yaklasik yüzde 95’inin üretildigi Denizli’de, üretici hayal kirikligina ugradi. Denizli Ziraat Odasi Baskani Hamdi Gemici, kekik fiyatlarinin düsük olmasi ve emegin karsiligini alamamasindan dolayi bazi üreticilerin kekikten vazgeçtigini belirtti.



Kekigin merkezi olan Denizli’de kekik üreticisi mutsuz ve hayal kirikligi yasiyor. Dünyanin en büyük kekik üreticisi olan Denizli’de çiftçinin ürettigi kekik elinde kalirken, üretici baska ürünlere yönelmeye basladi.

Geçtigimiz yil kekik 13 TL ila 15 TL arasinda satisi gerçeklesirken, üretici ürettigi üründen zarar etmeye basladi.

Konuyla ilgili olarak degerlendirmelerde bulunan Ziraat Odasi Baskani Hamdi Gemici, “Kekikteki piyasa üreticiyi hayal kirikligina ugratti. Su anda kekik üreticisi gübreleme, ilaçlama ve sulama islemlerini yürütüyor. Üretici bir umut daha bekliyor. Fiyat konusunda üretici iki yildir magdur durumda. Pamukkale Ilçesi Gözler bölgesinde, Buldan, Güney ‘de bazi ekimi olan üreticiler tarlasini bozarak tütüne yönelmeye baslayanlar var. Kekik üreticisi bu yil ürününü 12 TL ila 15 TL arasinda satabildi. Maliyet rakamlari altinda olunca üretici üretimden sogudu. Ayrica Lisansli depoculuk eksikligi ve Kekik Borsasi’nin Denizli’de olmamasi nedeniyle üretici özel sektörle bas basa kalmistir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile