Kendini Kesen Acemi Kasaplar Hastanelere Kostu

Kendini Kesen Acemi Kasaplar Hastanelere Kostu

Kurban Bayrami’nin ilk günü, ülke genelinde acemi kasaplar hastanelere akin etti. Kendini yaralayan vatandaslar acil servislerde yogunluga neden oldu.

Gaziantep’te Kurban Bayrami’nin ilk günü bayram namazinin ardindan kurbanliklarini kesmeye çalisan acemi kasaplar, kendilerini yaraladi. Hastaneler, acemi kasaplarin akinina ugradi. Kent merkezi, ilçeler, beldeler ve köylerde kurbanlik hayvanlarini kendi basina kesmeye çalisan veya kesime yardim eden vatandaslar, kesici aletler veya hayvanin darbeleri sonucu yaralandi. Özellikle el, ayak ve bacak bölgelerinden biçakla yaralanan acemi kasaplar, Sehitkamil Devlet Hastanesi’ne ve diger çesitli hastanelere akin etti.

“Et satiri firlayarak kolumu kesti”

Et dograrken kolunu kesen Halil Vurucu vatandaslara et keserken dikkat etmelerini söyledi.

Vurucu, “Et satiriyla kemik dogruyordum, bir anda elimdeki et satiri firlayarak kolumu kesti. Kilcal damara denk geldigi için elime dikis attilar. Herkesin kurban bayramini kutlarim. Et keserken herkes dikkat etsin” dedi.



“Kolundan kan akmaya basladi”

Dikkatsizlik sonucu kolunu kesen kayinbiraderinin dikkat etmedigini söyleyen Ömer Faruk Büyükoglu, "Kendisi kayinim olur, eniste kayin birbirinden hain diye bir söz vardir. Kayinim kemik dogruyordu. Dikkatsizligi sonucu bir baktik kolundan kan akmaya basladi.

Hastaneye hastaneye geldik. Tüm herkes dikkat etsin” seklinde konustu.

Hayvani iyi tutmadiklari için kolundan yaralanan vatandas ise “Kurbanimizi keserken hayvani iyi tutmadilar. Biçak elime degdi. Su an buraya gelerek dikis attirdim. Buna da sükür diyelim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile