Kesilmek Üzereyken Denize Kaçan Boga Için Ekipler Seferber Oldu

Kesilmek Üzereyken Denize Kaçan Boga Için Ekipler Seferber Oldu

Zonguldak’in Kozlu ilçesinde Kurban Bayrami dolayisiyla belirlenen alanda kesilmek istenen kurbanlik boga kayaliklari asarak denize kaçti. Dakikalarca suyun içinde ilerleyen boga, ekiplerin çalismasi sonucu yakalanarak kesimin yapildigi alana getirildi.

Kurban Bayrami’nin ilk gününde; Kozlu ilçesinde kurban kesimi için getirilen bir boga, sahiplerinin elinden kaçarak kayaliklardan denize atladi. Ihbar üzerine Sahil Güvenlik ekipleri ve Kozlu Itfaiye Müdürlügü ekipleri hemen harekete geçti. Boga, su içinde yaklasik 200 metre ilerledikten sonra ekiplerin çabalariyla denizden çikarildi.

Gözleri baglanan boga, iple kesim alanina götürülerek kesildi. Olayla ilgili konusan Metin Kayabasi, “Burada hayvan kesime getirilirken arkadaslar ellerinden kaçirdilar. Denize dogru hayvan kaçti. Kayadan denize atladi boga. Dalga oldugu için hayvan çikamadi. Sahil Güvenlige haber verildi.

Sahil Güvenlik gelene kadar yarim saat içinde boga kiyiya 100-200 metre ilerledi. Ilerideki bölümden kiyiya çikti. Sonra itfaiye vasitasiyla kiyidan yukariya çekildi” dedi.

Çevrede toplanan vatandaslar o anlari ilgiyle izledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile