Ketnsel Dönüşüm İçin Bir Kepçe De Gaziantep'ten

Ketnsel Dönüşüm İçin Bir Kepçe De Gaziantep'ten

Türkiye genelinde 35 ilde eş zamanlı başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 ile canlı yayınla bağlanmasıyla yıkımın başladığı şehirlerden biri de Gaziantep oldu.

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Nuripazarbaşı’ndaki bir binanın yıkımı temsili olarak gerçekleştirildi.

Törene Vali Erdal Ata, Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Erdal Ata, Başbakan Erdoğan'la gerçekleştirilen canlı yayın bağlantısında, şunları söyledi: "Şahinbey ilçesinde 12 mahallemizde, 150 bin metrekareyi kapsayan 2 bin 596 konutun yıkımını kentsel dönüşüm çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar kamulaştırma için 70 milyon ödeme yapıldı. Bu bölgede 1123 konut yıkıldı. Böyle bir projeyi Türkiye genelinde başlattığınız için başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu sayede vatandaşlarımız daha çağdaş, daha modern kentlerde yaşama şansına kavuşacaktır. Bölgemizde uygulanan bu projenin ilimde bulunan vatandaşlara hayırlı olmasını diliyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile