Kibris Gazisi Açiklamasi 'Biz Oraya Savasa Degil Barisa Gittik'

Kibris Gazisi Açiklamasi 'Biz Oraya Savasa Degil Barisa Gittik'

"Kibris Baris Harekatinin 50. Yil Dönümü Kutlamalari" çerçevesinde "5’inci Kolordu Komutanligi Bandosu" Edirne’de vatandaslara ve gazilere unutulmaz bir konser verdi.

Edirne’de Kibris Baris Harekatinin 50. yil dönümü dolayisiyla "5’inci Kolordu Komutanligi Bandosu" Saraçlar Caddesi’nde gaziler ve vatandaslar için gururlandiran bir konser verdi.

5’inci Kolordu Komutanligi Bandosu Yarbay Mevlüt Belyurt sefliginde marslar ve türküler esliginde seslendirildi.

Edirne Garnizon Komutani Tuggeneral Berat Acar, gaziler ve vatandaslarla birlikte konseri izledi. Edirne’de düzenlenen konserden dolayi çok mutlu ve gururlu olduklarini belirten Kibris gazileri, Garnizon Komutani Tuggeneral Berat Acar’a tesekkür etti.

Konserin ardindan açiklamalarda bulunan Kibris gazileri, ”Sehit olan arkadaslarinin bir kisminin bedenlerinden bir parça biraktiklarini ama orada bir yavru vatan kazandiklari için gururlu olduklari belirtti.

Ayrica gaziler, soydaslara yapilan zulümden dolayi Kibris’a savas için degil, baris için gittiklerini ifade etti.

“Arkadaslarim yanimda sehit oldu”

Kibris Gazisi Ibrahim Ibrahim Aksal, “Edirne’de böyle bir konser düzenlendigi için çok gururlandik. Çok hosumuza gitti, gururlandik. Bugün hele bazi türkülerde neselendik, sevindik. Sehit olan arkadaslarimizin bir kismini orada biraktik. Bir kismimizin ayagi ve kolu kaldi orada. Ama sevinçliyiz, çünkü bir yavru vatan kazandik. Çok güzel oldu bizim için, vatanimiza vatan kattik. Bizim orada bir sürü animiz var. Arkadaslarim yanimda sehit oldu. Arkadaslarima çok üzüldüm” diye konustu.

“Türk soydaslarimiza yapilan zulümleri gördük”

Kibris Gazisi Fevzi Demir, savasin çok kötü oldugunu ve bütün insanliga kardesçe yasamayi önerdigini belirterek, “Tugay komutanimiza bize böyle bir konser düzenledigi için kendisine tesekkür ederiz. Gerçekten çok duygulandik ve mutlu olduk. Oraya biz savas için degil barisa gittik. Türk soydaslarimiza yapilan zulümleri gördük. Bu durumu görünce çok üzüldük. Biz oraya savas için degil barisa gittik ve bir cumhuriyet kuruldu orada. Savas o kadar kötü bir sey ki onu yasayan bilir. Savas olmamasi için kardesçe yasamayi öneririm bütün insanlara” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile