Erdoğan'a Başbakanlık yolunu açan biziz

Erdoğan'a Başbakanlık yolunu açan biziz

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Büyük Abant Otel'de düzenlenen kampına katılan Genel Başkan Kemal Kılıçtaroğlu, "Benim türban raporundan haberim yok" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Gençlerin siyasetle buluşmaları, bize soru sormaları ve bizimde onları yanıtlamamız çok çok önemli. Miting meydanlarında bir şey daha saptadım; gençler ve kadınlar siyasete daha fazla ilgi göstermeye başladılar. Ama üniversitelere gidince bu ilginin öyle sıradan bir ilgi olmadığını görüyorsunuz.

Artık üniversiteli gençlerimiz hem Türkiye'nin hem dünyanın sorunlarını yakından izliyorlar. Bizim verdiğimiz yanıtlarla da bizim samimiyetimizi ölçüyorlar. Bu Türkiye'nin geleceği için çok önemli bir gelişme. 12 Eylül'ün getirdiği gençlerin politikanın dışına itilme çabasının artık ters yüz edildiğini görüyoruz. Gençler daha samimi, daha kararlı siyasete odaklanmışlar. Elbette odaklanacaklar. Onlara daha fazla kulvar açmalıyız siyasette, siyasetin yönetiminde milletvekili, belediye başkanlığı il genel meclisi, belediye meclisi üyeliklerinde gençlere biraz daha fazla yer açacağız onun sözünü de verdim onlara.

12 EYLÜL REJİMİNİN GETİRDİĞİ SİYASİ PARTİLER YASASI'NI DA DEĞİŞTİRELİM

Türkiye'deki demokrasiyi sormuşlardı ben parti içi demokrasilerden söz etmiştim onu da sormuşlardı. Eğer gerçekten samimiyse siyasi iktidar gelsinler 12 Eylül rejiminin getirdiği Siyasi Partiler Yasası'nı da değiştirelim. Türkiye'ye gerçek anlamda demokrasinin olduğu, yürüdüğü bir siyasal parti anlayşını egemen kılalım. Demokrasi diyorsanız bakın, kapılarımız sonuna kadar açık, özgürlük diyorsanız kapılarımız sonuna kadar açık. Hak ve adalet diyorsanız kapılarımız sonuna kadar açık. Yeterki bu ülkede her yurtdaşın özgürce düşüncelerini ifade edebileceği sağlık bir demokrasiyi kendi ellerimizle kuralım. Bunu istiyoruz biz. Ama birileri yıllarca CHP demokrasiye karşıdır, CHP hakların genişletilmesini karşıdır şöyledir, böyledir dedi. Şimdi açık net tutarlı ve kararlı söylüyoruz. Getirsinler, gelsinler Türkiye'ye Batı standartlarında demokrasiyi getirelim. Avrupa Birliği'nin beklediği standartlarda demokrasiyi getirelim. Bizim insanımız niçin demokrasiyi takmasın.

Eğer gençler parasız eğitim istiyoruz diye pankart açtıklarında birileri onların ağızlarını kapatır. Birileri onların bağırmalarına engel olursa o ülkede demokrasiyi nasıl içselleştireceğiz. O ülkede gençlere buyrun sizde siyaset yapın nasıl diyeceğiz. O tabloyu ve o fotoğrafları da iktidarın görmesini isterim. Gençlerden korkmayacaksınız, gencin enerjisinden, dinamizminden korkmayacağız.

BASKIDAN YANA DEĞİLİZ

Biz Avrupa Birliği'ne yeri geliyor diyoruz ki biz Avrupa'nın en güçlü ülkesi olacağız biz de gençlik çok güçlü, nüfusumuzun yarısı genç diyoruz. Bununla övünüyoruz ama gencimiz bir şey söylediği zaman da konuşmaması için baskı kuruyoruz. Bu yanlıştan Türkiye'yi arındıracağız. Arındırma sözü veriyoruz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan beri bu ülkeye demokrasiyi çok paritli hayatı getiren bir siyasi partidir. Sayın Başbakan unutmasın ona başbakanlık yolunu açanda biziz. Çünkü biz demokrasi nerede varsa oradayız. Bize kimse özgürlük dersi vermesin. O dersi vermeye kalkanlar önce dönüp kendilerine bi baksınlar neler yaptıklarına bi baksınlar biz demokrasiyi de, özgürlüğü de istiyoruz.

Anayasa değişir üniversiteler suskun olursa orada demokrasinin olmadığını da biliyoruz. Biz öyle demokrasi istemiyoruz. Her türlü düşüncenin özgürce dile getirildiği bir demokrasiden yanayız biz. Baskıdan yana değiliz.

İNSAN VERDİĞİ SÖZÜN ARKASINDA DURMALI

Bir Anayasa değişikliği yaptılar ve geçen gün parlementoda Sayıştay'dan 3 üyenin seçimi vardı. Hani yapıyorlardı ya, Sayın Başbakan ne diyor; efendim Anayasa değişikliği ciddi bir konudur bir kelime üzerinde bile günlerce tartışma olabilir. Doğru peki Sayın Başbakan'a şu soruyu sormayacak mıyız? Sizin grup başkanvekilleriniz 26 maddelik değişikliği getirip önümüze koyduklarında ne dediler bize 3 gün içinde yanıt verin. 26 madde konusunda biz 3 gün içinde yanıt vereceğiz ve Sayın Başbakan çıkacak, kendisinin haklılığını kanıtlamak için buyrun Anayasa'yı değiştirelim dediğimiz zaman böyle olmaz diyebiliyor. İşte bu çifte satandarda karşıyız. Bir insan verdiği sözün arkasında durmalı.

Neyse verdiği söz Anayasa değişikliği mi hay, hay buyrun gelin değiştirelim. Üniversiteleri özerk olmayan bir ülkenin kendisi de özerk değildir. Yolumuz ve düşüncemiz bu.

2011 SEÇİMLERİNDE KARARLI VE TUTARLI OLACAĞIZ
2011 seçimlerine hepimiz çok kararlı ve tutarlı hazırlanacağız. Söylem birliğimizi geliştireceğiz. Çok güzel projelerimiz hazırlanıyor. O porjeler yakında açıklanacak. Yani milletvekili adaylarımız bie adaylar listesi açıklandıktan sonra illeriyle ililgili hiç bir siyasi partinin elinde olmayan bilgileri ellerinin altında görecekler. Çok güzel, çok kararlı bir hazırlık yapıyoruz. Toplumun her kesimine, her dokusuna kararlılıkla hitap edeceğiz. Burada arkadaşlarım bir kısım bilgiler size sunacaklar. Sizlerin de görüşlerini alacağız. Sizler alanlardaydınız, meydanlardaydınız, her bir milletvekilimiz en az 5 ilden sorumluydu. Her eleştiriden ders çıkaracağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel görevi budur.

Bu duygularla hepinize saygılar sunuyorum. Basın mensuplarına da teşekkür ediyoruz.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile