Kılıçdaroğlu'nun yaptığı delikanlılığa sığmaz

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı delikanlılığa sığmaz

Devlet eski Bakanı Kürşat Tüzmen “Kılıçdaroğlu'nun yaptığı delikanlılığa sığmaz.” dedi.

Beyaz TV ekranlarında Özge Özsağman’ın modere edip, Rasim Ozan Kütahyalı ve Mehmet Faraç’ın yorumcu olarak katıldığı Basın Kulisi’ne telefonla katılan Devlet Eski Bakanı Kürşat Tüzmen, TOBB’un dünkü genel kurulunda karşılaştığı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı konuşmayı ve sonrasını anlattı.

Tüzmen, Kılıçdaroğlu ile konuşmalarının Türkiye’nin gözü önünde olduğunu ifade ederek “Ben Kılıçdaroğlu’nun yanına gidip ‘Bir lafın varsa buyur burda et.Yüzüme söyle,sağda solda konuşma. Senin genel müdür olduğun dönemde bende müsteşardım. Sen beni tanıyorsun’ O da bana “Siz dürüstsünüz, benim lafım size değil.” dedi. Ben yıllarca bürokraside farklı kademelerde görev yaptım. Allah’a bin şükür isminin önüne arkasına bir şey gelmedi.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun kendisi ile konuşmasına şaşırdığını anlatan Tüzmen “Benden öyle bir şey beklemiyordu. Hatta o konuşmada yanımızda Umut Oran’da vardı.” dedi.

Tüzmen’e Kemal Kılıçdaroğlu’nun o konuşmanın hemen ertesi günün de mitingte “Erdoğan’ın eski bakanları bana yalvarıyor. Ne olur dürüst olduğumuzu söyle.” sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Kürşat Tüzmen şu sözleri söyledi;
“Bu delikanlılığa sığmaz. Bu tip işleri fazla konuşmakta bize yakışmaz. Ancak yeniden çıktı meydanda laflar etti. Bu açıklamaların gerçek yalan dışı beyan olduğu belli Çünkü bizim TOBB Genel Kurulunda ki görüşmemiz Türkiye’nin gözü önünde oldu. Tüm Türkiye bu konuşmaya şahit. Ama bir genel başkanın, bir muhalefet partisi liderinin böyle bir çaresizlik içinde bulunması beni üzdü.”

Deniz Baykal’la da daha önce polemik yaşadıklarını, ancak Baykal’ın haklılığını anladığından kendisinden özür dilediğini söyleyen Tüzmen “Her kuşun eti yenmez. Kendisi çıktı konuştu, bende kendisinin anlayacağı dilden konuştum, O da beni anladı. Yenilen pehlivan güreşe doymuyor galiba. Yalancı pehlivan galiba bu.” dedi.

Tüzmen, neden aday gösterilmediği şeklinde ki sorulara ise şu sözlerle yanıt verdi;
“Başbakan bana görev verdi 7 yıl bakanlık yaptım. Sonra ne oldu görev vermedi. O zaman iyiydi, şimdi kötü mü? Böyle bir şey yok. Bu tip görevlerde bayrak yarışı vardır. Partide ki üst düzey görevim devam edecek”

Rasim Özan Kütahyalı’nın “Deniz Baykal’la Kemal Kılıçdaroğlu arasında liderlik farkı var mı?” sorusu karşısında ikili polemiğe girmek istemediğini söyleyen Tüzmen şöyle devam etti;
“Bu uzar gider, bu olay oldu bitti. Delikanlılık aleminde bir şey yapılır, rakibe ağır bir yumruk vurulduktan sonra bir daha yumruk atılmaz. Ağır siklet boksörü hiçbir zaman hafif siklet boksörüyle dövüşmez.”

BEYAZ GAZETE


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile