Kilis'te Yangin Çikan Eve Vatandaslar Kovalarla Su Tasidi

Kilis'te Yangin Çikan Eve Vatandaslar Kovalarla Su Tasidi

Kilis’te 2 katli binanin 1’inci katinda çikan yanginda daire kullanilamaz hale geldi. Çevre sakinleri evlerinden kovalarla tasidiklari suyla yangini söndürmeye çalisirken, olay yerine gelen itfaiye aracinin arizali oldugunu ve araçta su olmadigini iddia ettiler.

Yangin, aksam saatlerinde Baris Mahallesi Ertugrul Gazi Caddesi’nde 2 katli binanin 1’inci katinda meydana geldi. Yangini gören vatandaslar 112’yi aradi. Mahallenin dogalgazi kesilirken, vatandaslar evlerinden kovalarla tasidiklari suyla yangini söndürmeye çalisti. Alevler büyürken, itfaiyenin kisa sürede gelmemesi üzerine ev sahibi ve vatandaslar tepki gösterdi. Vatandaslarin da yardimi ile söndürülen yanginda daire kullanilamaz hale geldi.

‘‘Yangina gelen itfaiye aracinin suyu yok’’

Yanan evi söndürmeye gelen itfaiye aracinin yanlis müdahalesiyle araçta bulunan suyun hemen bittigini söyleyen Serkan Özçelik, ‘‘Dayimin evinin yandigini duydum ve hemen kosarak buraya geldik. Yangina biz komsularla müdahale ettik. O sirada itfaiyeyi en az on defa aradim ama kimse gelmeyince biz de kendi imkanlarimizla söndürmeye çalistik. Uzun zaman sonra gelen itfaiye aracinin arizali oldugunu ögrendik. Yanan eve takviye gelen itfaiye araci ise yanmamis evi söndürmeye çalisti. Biz buradaki komsularla birlikte kendi evlerimizden tasidigimiz sularla yanan evi söndürdük’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile