Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Tuna, bir düğün salonunda düzenlenen "Kırımlılar Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Gecesi"nde yaptığı konuşmada, Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak Eskişehir'den Türk dünyasının her noktasına uzanmaya çalıştıklarını belirtti.
Türk dünyası ülkeleriyle ilişkileri geliştirerek, gönül köprüleri kurmaya çalıştıklarını aktaran Tuna, şunları kaydetti:
"Kültür başkentliği, Eskişehir milletvekillerinin çabası sonucu yeni çıkan yasayla 6 ay daha uzatıldı. ğını Kalıcı eserlerin bitirilmesi açısından bu süreye ihtiyacımız var. Bu süreyle Eskişehir, büyük kazanımlar elde edecek. Türk Dünyası Kültür Başkentliği bittikten sonra da Eskişehir'in, Türk dünyasının ve Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin kalbinin attığı bir yer olmasını temenni ediyoruz. Türk dünyasının buluşma noktası olmaya devam etsin. Kırım Türkleri'nin bizim için ayrı bir yeri var. Kırım'da da, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı olarak yapacağımız projeler var. İsteğimiz, sizin bu birlik ve beraberliğinizin bozulmaması. Kendi kültürünüzü muhafaza ederek, bunu gelecek nesillere aktarabilmeniz. Biz de elimizden gelen yardımı sizlere göstereceğiz."
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ile AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ise etkinlikte bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Dayanışma Spor Kulübü Derneği Başkanı Mesut Ör de Kırım Özerk Cumhuriyeti ile Eskişehir'den 13 okul arasında kardeşlik protokolü imzalandığını hatırlatarak, Kırım Türkleri'ne karşı gösterdikleri ilgiden dolayı Tuna'ya teşekkür etti.
Etkinliğe, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Vali Tuna'nın eşi Pervin Tuna ve davetliler katıldı.
'Kırımlılar Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Gecesi'
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk Dünyası Kültür Başkentliği bittikten sonra da Eskişehir'in, Türk dünyasının ve Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin kalbinin attığı bir yer olmasını temenni ettiklerini bildirdi.