Kirsehir'de Yabanci Ögretmenlere Geleneksel Karsilama

Kirsehir'de Yabanci Ögretmenlere Geleneksel Karsilama

Avrupa Birligi projesi ile 5 farkli ülkeden gelen 11 ögretmen, Kirsehir’de yöresel karsilama ile bir araya geldi.

Kirsehir Menekse Ahmet Yalçin Anaokulunda düzenlenen etkinlikte, Litvanya, Letonya, Romanya, Estonya ve Bulgaristan’in ortak oldugu projede 2 gün boyunca çocuklar ve ögretmenler dogayla iç içe etkinlik düzenleyecek. Etkinlikler sonrasinda ise doga ile çocuklarin teknoloji bagimliligindan uzak kaldigi modül bir de kitap yazimi yapilacak. Proje kapsaminda 5 ülkeden gelen 11 ögretmen, yöresel oyun havalari ve bayraklar ile karsilandi. Çocuklarin Ahi Evran, Nasrettin Hoca gibi karakterleri yansittiklari programda ögretmeler, yapilan karsilama karsisinda cep telefonlariyla sürekli yasadiklari ani görüntüledi. Proje hedef kitlesinin çocuklar oldugunu aktaran ve farkli ülke ögretmenleriyle bu kapsamda etkilesim kurduklarini ifade eden Okul Idarecisi Aynur Beyazit, "Avrupa Birligi projesi yürütüyoruz. 5 Ülkeden 11 ögretmen okulumuzu ziyaret etti. Çocuklarin dogal çevre ile bag kurmasi noktasinda sinirli firsatlara sahip olduklarini düsünüyoruz. Fiziksel aktif olduklari zamandan daha fazlasini bilgisayar basinda geçiriyor çocuklar. Projenin ana amaci çocuklarin doga ile daha fazla bag kuruyor olmasini saglamak" dedi.

Proje kapsaminda Kirsehir’e gelen Karole Jakünaite, Litvanya’da bu tür proje karsilamalarinin sessiz oldugunu fakat Kirsehir’de ögretmenlere yapilan karsilamayi begendigini söyledi.

Türkiye’ye proje kapsaminda Bulgaristan’dan gelen Nuray Beynabi Fuchidzhi ise; Türk kültürünün kendisine yabanci olmadigini, karsilamayi hos buldugunu belirtirken çocuklar için ise nesillerin devami için kültürel gelisimi önemsedigini ve teknolojiye kurban bir nesil yetismemesi için çalisacagini aktardi.

Proje kapsaminda Kirsehir’e gelen ögretmenler, tanisma oyunlari oynayip Türk Kahvesi yudumlayarak çocuklarla teknolojiden uzak vakit geçirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile