Kışanak, 'Çeşitlilik İçinde Birlik Buluşması'nda

Kışanak, 'Çeşitlilik İçinde Birlik Buluşması'nda

İtalya’nın Floransa Belediyesi’nin 5-8 Kasım tarihleri arasında düzenlediği programda konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır’ın tüm halklarla barış ve dostluk köprüleri kurmak için çalışan bir kent olduğunu belirterek, “Bizler için kültürel farklıklarımız birer tehdit değil zenginliktir” dedi.

Dünyanın 40 farklı çatışma bölgesinden belediye başkanlarının katıldığı “Çeşitlilik İçinde Birlik Buluşması”, Floransa’daki tarihi Belediye Sarayı’nda gerçekleştirildi.

“Çatışmalı Bölgelerde Tarihsel Mirasın Korunması”, “Çatışma Çözümünde Eğitim ve Kadınların Rolü” ve “Mülteci Sorunu” gibi konuların tartışıldığı buluşmada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, kültürel mirasın nasıl korunması gerektiği üzerine bir konuşma yaptı.

Savaşların, çatışmaların ve büyük insani trajedilerin yaşandığı bir süreçte, barışın konuşulmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Kışanak, “Bir Mezopotamya kenti olarak Diyarbakır, bu coğrafyanın tüm farklı kültürlerinin, inançlarının ve dillerinin binlerce yıldır birlikte yaşadığı bir kent. Diyarbakır, 33 ayrı uygarlığın izlerin günümüze kadar koruyan bir kent. Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri bu yıl UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alındı. Yani Diyarbakır artık bir dünya kenti. Sadece bizim değil tüm insanlığın ortak mirası” dedi.

Diyarbakır’ın farklı kimliklere dair değerleri yaşatmaya çalıştığına dikkat çeken Kışanak, kentin Süryanice, Arapça, Ermenice, Kürtçe, Türkçe vb. tüm dilleri sevgi dili olarak sahiplenen bir kent olduğunu vurguladı. Diyarbakır’ın tüm halklarla barış ve dostluk köprüleri kurmaya çalışan bir kent olduğunun altını çizen Kışanak, “Diyarbakır, Kürt sorunun barışçıl ve demokratik şekilde çözülmesi için mücadele veren bir kent. Buna rağmen, ne yazık ki yaşanan son çatışmalarda tarihi yapıları zarar gören bir şehirden de bahsediyoruz. Bizler için kültürel farklıklarımız birer tehdit değil zenginliktir” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile