Kışlada İşkenceyle Ölen Er, Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Kıbrıs Gazi Magosa`daki askerliği esnasında bir arkadaşıyla kavga ettiği gerekçesiyle "disko" cezası verilip komalık oluncaya kadar dövülen ve saatlerce güneşte bekletilen Uğur Kantar, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Baba Aydın Kantar, "Tek oğlum vardı, onu askere göndermiştim. Bana cenazesini verdiler." dedi.

Kıbrıs Gazi Magosa`daki 28. Tümen, 61. Alay 3. Tabur 9. Bölük`te askerliğini yapan Er Uğur Kantar`ın cenazesi önce Üsküdar Emniyet Mahallesi`ndeki evine getirildi. Burada helallik alınan Kantar`ın cenazesi daha sonra Emniyet Mahallesi Camii`ne götürüldü. Kanter, Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra Ihlamur Kuyu Mezarlığı`nda toprağa verildi. Uğur Kantar`ın cenaze namazına; Başbakan Tayyip Erdoğan`ın kardeşi Mustafa Erdoğan, AK Parti Milletvekili Nusret Bayraktar, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, komşuları ve yakınları katıldı.

CENAZE EVE GETİRİLDİ
Uğur Kantar`ın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı Gasilhanesi`nden alındıktan sonra helallik için evine getirildi. Cenazenin evin önüne getirilmesiyle gözyaşları adeta sel oldu. Kantar`ın annesi Fadime ve babası Aydın Kantar `oğlum` diye bağırarak ağıt yaktı. Yakınları da uzun süre birbirlerine sarılarak ağladı. Anne Fadime Kantar, oğlunun tabutuna dokunurken duygulu anlar yaşandı. Bazı komşuları da bu sırada gözyaşlarını tutamadı. İmamın helalik istemesi sırasında bir yakını yaşanan olaya bağırarak tepki gösterdi. Devletin ihmalinin olduğunu belirten yakını ile imam arasında kısa süreli diyalog yaşandı. Cenaze duaların okunmasından sonra camiye götürüldü. Bu sırada anne Fadime Kantar, oğlunun cenazesini güçlükle ayakta takip edebildi.

BABA: OĞLUMU İŞKENCEYLE ÖLDÜRDÜLER
Oğlunun cansız bedenini evinin önünde gören Baba Aydın Kantar ve yakınları göz yaşlarına boğuldu. Uzun süre oğluna bakarak ağlayan baba ve anneyi komşuları güçlükle sakinleştirdi. Cenaze namazı öncesi gazetecilere açıklama yapan Baba Aydın Kantar, oğlunun işkenceyle öldürüldüğünü söyledi. Kantar, ` Oğlumu günlerce aç susuz bırakmışlar. Başını duvarlara vurmuşlar. Sandalyeye kelepçeyle bağlayarak saatlerce güneşte bekleterek dövmüşler. Bu insanlık mı? Kimse bilgi dahi vermedi. Günlerce haber alamadık. Tek oğlum vardı. Onu da askere göndermiştim. Bana cenazesini verdiler." diye konuştu.

`İŞKENCEYİ GÖRDÜM`
Uğur Kandemir ile birlikte aynı bölükte asker olan Soner Kandemir de, bölükte yaşanan işkence olayını anlattı. Olay aynını ve yaşadıklarını gazetecilere anlatan Kandemir, "Ben gittiğimde kafasına vurmuşlardı. Sandalyede kelepçeyle oturuyordu. Su istiyordu ama su vermediler. Sandalyeden düşüp bayılınca müdahale ettiler. Uğur`a ekstra bir ceza vardı. Ona daha çok kötü muamele yapıyorlardı. Doktorundan aldığımız bilgiye göre aşırı susuz kalmadan dolayı komaya girmiş. 6 litre su içtikten sonra idrara çıkabilmiş." diye konuştu.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile