Kızılay'dan Ermeni Patrikhanesi'ne gıda ve giyim yardımı

Türk Kızılayı, Ermeni Patrikhanesi'ne bin kişilik gıda paketi, 300 adet giyim malzemesi ve 300 çift ayakkabı yardımı yaptı.

Türk Kızılayı, Kumkapı'd

Türk Kızılayı, Ermeni Patrikhanesi'ne bin kişilik gıda paketi, 300 adet giyim malzemesi ve 300 çift ayakkabı yardımı yaptı.

Türk Kızılayı, Kumkapı'daki Ermeni Patrikhanesi'ne yardım elini uzattı. Geçtiğimiz günlerde Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ve beraberindeki heyetin Ermeni Patrikhanesi'ni ziyareti sırasında gerçekleştirilen sohbette Patrik Vekili Aram Ateşyan, Patrikhane'den yardım bekleyen Hıristiyan ve Müslüman ihtiyaç sahiplerinin olduğunu ifade etmişti. Kızılay, Ateşyan'ın bu talebini yanıtsız bırakmadı. Patrikhaneden yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere, bin kişilik gıda paketi, 300 kişilik giyim malzemesi ve 300 çift ayakkabıdan oluşan yardım malzemeleri Ermeni Patrikhanesi Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan'a teslim edildi.

Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan, yaklaşık on sene önce patrikhane çatısı altında fakirlere yardım kolu kurulduğunu hatırlattı. Amaçlarının ilk etapta kullanılmış elbiseleri değerlendirip fakirlere temiz bir şekilde aktarmak olduğunu aktaran Ateşyan, zaman içerisinde sadece giyimin yeterli olmadığını söyledi. İnsanların aynı zamanda gıdaya da ihtiyaçları olduğunu ifade eden Ateşyan,"Her geçen gün yardım halkasını genişlettik. Kumkapı içinde yaşayan din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan tüm vatandaşlara, bu sokakta yaşayan Ermenistan'dan gelmiş Ermenilere, başka yabancı ülkelerden gelmiş göçmenlere Patrikhane yardım elini uzatıyor. Ancak bütçemiz kısıtlı. Gıdaya fazla maddiyat ayıramıyorduk. Bu vesileyle geçenlerde Kızılay Başkanı Tekin Küçükali bey bizleri ziyaret ettiler. Biz bu konuyu kendilerine açtık. İnsani yardıma ihtiyacımız olduğunu belirttik. Kendileri de bu insani yarım konusunda, 'Bizlerin de payı olmalı.' şeklinde konuştular. Kızılay tarafından çok kısa süre içerisinde bin koli gıda yardımı yapıldı." dedi.

Aram Ateşyan, yardım mücadelesinde Kızılay'ı yanlarında görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, kendilerine 3 binin üzerinde yardım başvurusunda bulunulduğunu söyledi.

Kızılay Genel Başkan Danışmanı Kamil Akyıldız ise Kızılay olarak yardıma muhtaç bütün insanların yanında olmak üzere bir organizasyon başlattıklarını ifade etti. Bu kapsamda bugün Ermeni Patrikhanesi'nde bulunduklarına değinen Akyıldız, "Buranın ardından Rum Patrikhanesi ve diğer yardıma muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bize vesile oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu işbirliği Sayın Başkanım Tekin Küçükali'nin fikridir. Kızılay'ın siyasi bir kimliği yok. Biliyorsunuz Kızılay 1868'ten beri dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de bütün muhtaçların yardımına koşan bir kuruluştur. Ermeni Patrikhanesi'den yardım alan kişiler arasında Afrikalılar, Müslüman ve Hıristiyan kardeşlerimiz var. İhtiyacı olan insanlara yardım elinin uzatılması için hükümetimizin de çalışmaları var. Sayın Başbakan bu konuda bizi sonuna kadar destekliyor. Yılbaşı öncesinde bu yardımı yapmak istedik ki yeni yılı insanlar hediyelerle karşılasınlar." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile