Kızılay'ın Sıcak Aşta Gece Mesaisi

DİYARBAKIR - SEMA KAPLAN - Diyarbakır'da 45 dereceye ulaşan hava sıcaklığı nedeniyle Kızılay şubesinde ramazanda ihtiyaç sahipleri için yemekler gece hazırlanıyor.

Valiliğin desteğiyle ihtiyaç sahipleri için ramazanda gerçekleştirilen sıcak yemek yardımı için Diyarbakır'daki hava sıcaklığını göz önüne alan Kızılay şubesi yönetimince alınan karar doğrultusunda gece mesaisi uygulanıyor.

Dernek binasının avlusunda saat 23.00'te hummalı bir şekilde hazırlanmaya başlanan yemekler saat 03.00'te servise hazır hale geliyor, bir saat dinlendirilen yemekler rencide etmemek için gün aydınlanmadan dağıtılıyor.

-Günde 6 bin kişiye sıcak aş

Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Hikmet Hamzaoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl ramazanda en az 6 bin kişiye sıcak yemek yardımı yaptıklarını belirterek, hijyen kurallarına uygun şekilde hazırlanan yemekleri önceden ailelere verdikleri kart karşılığı dağıttıklarını söyledi.

Ramazan boyunca 6 bin kişiden oluşan bin 200 aileye 2 çeşit yemek, 2 bin ekmek ve haftanın 5 günü de tatlı verdiklerini ifade eden Hamzaoğulları, "16 kişiden oluşan ailelere rastladık. Bu ailelere de yetecek kadar ekmek ve yemek yardımı yapıyoruz. Yemeklerin hazırlanması ve dağıtımı son derece profesyonel bir ekip tarafından hazırlandığı için herhangi bir izdiham söz konusu olmuyor. Önceden verdiğimiz kart karşılığı vatandaşlar getirdikleri tencelerelerle yemeklerini ve ekmeklerini rahatlıkla alıp evlerine götürebiliyorlar" diye konuştu.

-Sabaha kadar süren hazırlık

Hamzaoğulları, Diyarbakır'da hava sıcaklığındaki artış ve personelin de oruç tutması nedeniyle şube olarak aldıkları karar doğrultusunda gece mesai uygulamasını hayata geçirdiklerini vurgulayarak, gece saat 23.00 de hazırlanmaya başlanan yemeklerin saat 03.00'de hazır hale geldiğini bir saat dinlendirilen yemeklerin gün aydınlanmadan ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını belirtti.

"Ramazanda ve bu sıcaklıkta yemekleri gündüz hazırlasak belki bu kadar başarı sağlayamazdık" diyen Hamzaoğulları, iftardan sonra oluşturdukları ekibin başarılı bir şekilde koordineli olarak çalışmalarını tamamladığını ifade etti.

Hamzaoğulları, "Vatandaşlar beraberlerinde getirdikleri tencerelerle yemeklerini alıyorlar ve evlerine götürüyorlar. Buzdolabında muhafaza ettikleri yemekleri iftarda ısıtarak tüketiyorlar. Vatandaşlarımız hizmetimizden son derece memnun olarak buradan ayrılıyor" diye konuştu.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki hasta yakınlarına da 150 kişilik yemek gönderdiklerini kaydeden Hamzaoğulları, şube olarak ayrıca 5 ay boyunca ihtiyaç sahiplerine çorba dağıtımı gerçekleştirdiklerini anlattı.

-10 bin kişiye sıcak aş imkanı

Hamzaoğulları, ihtiyaç halinde 10 bin kişiye sıcak yemek verebilecek kapasiteye sahip olduklarına dikkati çekerek, şöyle dedi:

"Hayırsever ve duyarlı vatandaşlarımız sayesinde imkanlarımız geliştirildi. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı ve bunun dışında bağışladıkları kurban etlerini bizde kaydı bulunan vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Şubemizde zekat dağıtmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız söz konusu. Hayırsever vatandaşların hayırlarını gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmasında Kızılay vesile oluyor."

Sıcak yemek yardımı alan aileler de tencereleri ile aldıkları yemekleri buzdolabında iftara kadar sakladıklarını anlatarak, iftarda buzdolabından çıkararak ısıttıkları yemekleri kendileri hazırlamış gibi mutlu olduklarını söylediler.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile