Kızılay, Pakistan'da yardımları develerle dağıttı

Kan ve kurban bağışı çalışmalarıyla ilgili olarak Çanakkale'de düzenlenen toplantıya katılan Türk Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, Pakist

Kan ve kurban bağışı çalışmalarıyla ilgili olarak Çanakkale'de düzenlenen toplantıya katılan Türk Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, Pakistan'a götürdükleri yardımları, balçık ve çamur sebebiyle develerle taşıdıklarını söyledi. Dünya çapında 60 ülkeye yardım taşıdıklarını, bunun da Türk milletinin kadar merhametli olduğunun açık göstergesi olduğunu dile getiren Küçükali, Pakistan'a yaptıkları gıda yardımından dolayı Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü'nün, dünyanın en büyük ödülü olan "Onur Ödülü"nü Türk Kızılayı'na verdiğini kaydetti.

Pakistan'a 125 vagon, 355 TIR ve 8 uçakla dünyanın en çok yardımını yapan ülke konumuna gelindiğini vurgulayan Kızılay Genel Başkanı Küçükali, "Kara ve demir yoluyla Pakistan'a 12 veya 13 günde gidiliyor; çok uzun bir yolculuk. Bu organizasyonu uluslararası boyutta yapıyorsunuz. Asıl önemlisi, gittiğiniz yerde yardımları insanlara birebir dağıtma işi var. Selden sonra suların çok olduğu zamanlarda yardımları sallarla götürüyorduk. Şimdi sular çekildi ama altta balçık ve çamur kaldı. Biz de bunun için yeni bir yöntem geliştirdik. Develer, çöllerde kumda rahat yürüdüğünden balçık ve çamurda da yürür diye hesap yapıldı. Orada bulunabilen develerin arkasına kızaklar takıldı ve üzerlerine malzemeler koyularak ihtiyaç sahiplerine götürüldü. Bu, dünyada görülmemiş bir operasyondur. Türk Kızılayı'nın operasyon gücü, birçok ülkede olmayan kabiliyetlere ulaştı." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile