KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar Açiklamasi 'Gül Bir Kültürdür'

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar Açiklamasi 'Gül Bir Kültürdür'

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, bir dizi ziyarette bulunmak üzere geldigi Isparta’da gül bahçelerini ziyaret etti. Gül çiçegi hakkinda yetkililerden bilgi alan Cumhurbaskani Tatar, burada basin mensuplarina yaptigi açiklamada, "Gül bir kültürdür. Isparta ile aramizdaki baglar bu iletisim çaginda daha da yakinlasmistir" dedi.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Isparta’ya geldi. Isparta’nin Gönen ilçesine bagli Güneykent beldesinde bulunan gül bahçelerini ziyaret eden Cumhurbaskani Tatar, gül çiçeginin yetistirilmesi hakkinda GÜLBIRLIK yetkililerinden bilgi aldi. Ziyarette Cumhurbaskani Tatar ve beraberindeki heyete Isparta Valisi Aydin Barus eslik etti. Gül bahçelerinde basin mensuplarina açiklama yapan Ersin Tatar, Isparta’da gülün yetistirildigini sürekli duydugunu ama ilk kez ziyaret etme firsati buldugunu belirterek, "Tabiatimizin bütün bu güzelliklerinin korunmasi ve gelecege tasinmasi çok önemli. Gül bir kültürdür, elbette ekonomik boyutu da vardir ama Isparta’nin degerlerine sahip çikmaktir. Bu vesileyle eski Cumhurbaskanimiz merhum Süleyman Demirel’i de anmak istiyorum çünkü Kibris davasinda büyük hizmetleri geçmistir. Isparta ile aramizdaki baglar bu iletisim çaginda daha da yakinlasmistir" dedi.

Cumhurbaskani Tatar konusmalarin ardindan GÜLBIRLIK Genel Müdürlügü Gül Yagi Üretim Tesisleri’ni ziyaret etti. Ziyaretin ardindan Ersin Tatar’a GÜLBIRLIK Genel Müdürlügü tarafindan gül ürünleri sepeti hediye edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile