KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar Açiklamasi 'Türkiye Cumhuriyeti Ile Aramizdaki Bagi Kimse Koparamaz'

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar Açiklamasi 'Türkiye Cumhuriyeti Ile Aramizdaki Bagi Kimse Koparamaz'

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, bir dizi ziyarette bulunmak üzere geldigi Isparta’da isadamlariyla bir araya geldi. Tatar, "Türkiye Cumhuriyeti ana vatanimizla aramizdaki baglar öylesine güçlenmektedir ki artik bizi kimse koparamaz, ayiramaz. Esasinda mesele budur” dedi.

Ekonomi Kampüsü’nde konusan Tatar, Türkiye ile baglarin daha da güçlendigini belirterek, “Hava yolu filolarinin sayisini artirmasi ile birlikte Istanbul’a günde on kere, Ankara’ya yedi Trabzon’a kadar uçan uçaklarla birlikte aramizdaki baglarin daha da güçlendigini söyledigimde karsi taraftakiler hemen terlemeye basladilar. Türkiye Cumhuriyeti ana vatanimizla aramizdaki baglar öylesine güçlenmektedir ki artik bizi kimse koparamaz, ayiramaz. Esasinda mesele budur. Sabah erken saatlerde ekonomiye büyük katki saglayan gül bahçelerini gezdim orada bulunan insanlarla kucaklastim. Bir cumhurbaskani olarak benim sabah 06.30’da gül bahçelerinde olmam o insanlarda o sohbeti yapmam iste bütün bunlar çalisa çalisa, ilmek ilmek aramizdaki bu güzel muhabbet baglarini güçlendirmek anlamindadir” dedi.



"Kibris milli bir davadir, Kibris Türk’ün davasidir"

KKTC’nin yillar içinde büyüdügünü söyleyen Cumhurbaskani Tatar, "Bize kimse küçük bir toprak parçasi deyip geçmesin. Bizim deniz yetki alanlarimiz, kara sularimiz vardir. Kita sahamiz ekonomik münasip bölge haklarimiz vardir. Bütün bunlari anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin Dogu Akdeniz’deki hakki ve hukuku ile birlestirdigimizde bize bambaska bir ulusal harita ortaya çikar. Bu bambaska ulusal haritada elbette dogal kaynaklar, enerji meseleleri, güvenlik meseleleri hem denizlerde hem de göklerde hava sahasinda bizlerin hepimizin ulusal güvenligi bakimindan havaciligin ne kadar önemli oldugunu zaten biliyoruz dolayisiyla biz Kibris’ta mücadeleyi sürdürürken her zaman Türkiye ile birlikte yürüdügünüz müsterek milli davamiz yani Kibris dendiginde evet Kibris milli bir davadir. Kibris Türk’ün davasidir. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti de beraber ve müstereken yürütülmekte olan çok önemli bir davadir. Çünkü hepimizi ilgilendiren meseledir. Burada Isparta’da sizleri de ilgilendiren bir mesele çünkü buradan kus uçusu gideceginiz bir mesafede KKTC’yi bulursunuz ve onun etrafindaki denizlerdeki bütün ulusal meseleler bir bakima Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nden geçer. Kuzey Kibris serhat vatandir. Dogu Akdeniz’de yikilmaz ve sarsilmaz bir Türk kalesidir" dedi.



"Hepinizi insallah 20 Temmuz’da Kibris’ta görmek isterim"

Konusmasinin devaminda Kibris Baris Harekatinin yildönümüne deginen Tatar, "Mehmetçigin Kibris’a ayak basmasi ile özgürlügün saglanmasi bizler için milli anlamda büyük bir basari ve bir zaferdi. 20 Temmuz 2024 bundan iste 6 hafta sonra insallah hep birlikte 20 Temmuz Kibris Baris Harekatinin 50. yil dönümü kutlayacagiz. Ben buradan bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Erdogan’a çok tesekkür ediyorum. Geçen gün bir ziyaretinde geliniz birlikte gidelim Kibris’taki coskuyu kutlayalim seklini açiklamasi olmustu. Sayin Cumhurbaskanimiza Türkiye’ye bizim coskumuzu simdiden duyurdugu için ve 20 Temmuz’da insallah Kibris’ta büyüklerle törenlerle bu coskuyu alacagimiz için kendisine tesekkür ediyorum. Hepinizi insallah 20 Temmuz’da Kibris’ta görmek isterim. Özellikle gazilerimiz görmek isterim çünkü Mehmetçikler jeopolitik gelismelere bagli olarak KKTC’nin statüsünün yükselmesi hem mavi vatanda hem hava sahasinda birlikte yaptigimiz bir takim isbirlikleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin hem esasinda Kazakistan‘a kadar giden bütün Türk dünyasinin en güneydeki KKTC’yi bagimsiz bir Türk devleti olarak yükseltmistir” seklinde konustu.

Cumhurbaskani Tatar, 25 yil aradan sonra Isparta’ya ziyaret gerçeklestirdigini belirterek, Isparta’yi çok sevdigini ve bu anlamda aralarindaki bagin güçlenecegini söyledi.



Cumhurbaskani Ersin Tatar’a “fahri doktora”

Tatar buradaki programin ardindan Süleyman Demirel Üniversitesinde düzenlenen programa katildi.

Prof. Dr. Lütfü Çakmakçi Kültür Merkezi’nde Istiklal Marsi okunmasi ile baslayan programda SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan tarafindan Cumhurbaskani Tatar’a “fahri doktora “verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile