KMÜ'de '60+ Yasam Boyu Ögrenme Akademisi' Basladi

KMÜ'de '60+ Yasam Boyu Ögrenme Akademisi' Basladi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi öncülügünde hayata geçirilen ‘60+ Yasam Boyu Ögrenme Akademisi’nin açilis töreni düzenlendi.

Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde 60 yas üzerindeki bireylerin bilgi, beceri ve yeteneklerinin korunmasi ve yenilerinin kazanilmasina destek olunmasi amaciyla düzenlenen egitimin açilis törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Nevzat Aydin, Prof. Dr. Serkan Ada ve Prof. Dr. Mahmut Baykan, üniversite personeli, kursiyerler ve davetliler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program, üniversitenin tanitim filminin izlenmesi ve açilis konusmalari ile devam etti.

“Egitim programimiz etkin, etkili ve zengin bir içerigi barindirmaktadir”

Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sefa Usta, merkezin faaliyetleri ve amaçlarindan bahsederek, “Yasam Boyu Ögrenme Akademisi kapsaminda alaninda uzman, üniversitemizin degerli ögretim elamanlari tarafindan siyaset, tarih, iletisim, teknoloji, gastronomi, ekonomi, hukuk, saglik, kültür ve sanat basta olmak üzere pek çok konuda egitim verilecektir. Haftada iki gün olacak sekilde toplam 56 saat ve 8 hafta sürecek egitim programimiz etkin, etkili ve zengin bir içerigi barindirmaktadir. Egitim programimiz kapsaminda teorik bilginin yani sira uygulamaya da genis bir sekilde yer verilmesi, egitmenlerimiz ve kursiyerlerimiz arasinda etkilesimli ve katilimci bir kurs sürecini beraberinde getirecektir. Kurs sürecinde farkli mekânlarda kursiyerlerimizin aktif katilim gösterecegi gastronomi ve müzik basta olmak üzere kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin yürütülecek olmasi projemizin önemini ortaya koymaktadir. Merkezimiz tarafindan yürütülen böylesine önemli bir projede bizlere destek veren ve emegi geçen herkese çok tesekkür ediyor, egitim programimizin hayirlara vesile olmasini diliyorum” dedi.



“Üniversite olarak üzerimize düsen misyonu yerine getirecegiz”

Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgali ise “Hizla gelisen teknolojiler ve artan yasam standartlarinin ve kalitesinin de etkisiyle ülkelerin yas dagilimlari benzer hizda degismektedir. Günümüzde toplumlarin yas ortalamalarinin arttigini, nüfusun demografik bir dönüsüm içinde oldugunu ifade etmek gerekir. Dünyada ve Türkiye’de yasli nüfusun toplam nüfus içerisindeki orani hizla artmaktadir. Bu artis da sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda yas gruplarinin dikkate alindigi degisim ve dönüsümlerin gerekliligini göstermektedir. Birlesmis Milletlerin 2030 sürdürülebilir kalkinma hedeflerinden biri saglikli ve kaliteli yasamdir. Bu meyanda toplumda her yastaki bireylerin saglikli ve kaliteli bir yasama sahip olmasi, bunun güvence altina alinmasi ve mutlulugunun desteklenmesi saglanmalidir. Bu durum da bireylere aktif ve saglikli bir yas alma sürecinin sunulmasini gerektirmektedir. 12. Kalkinma Planinda da aile içi ve kusaklar arasi iliskilerin güçlendirilmesi ve buna iliskin gönüllülük faaliyetlerinin artirilmasi ile genç-yasli is birliginin özendirildigi, yas almis bireylerin deneyimlerini ve tecrübelerini gençlere aktardigi program ve projelerin uygulanmasi hedeflenmektedir. Bu çerçevede üniversitemiz de üzerine düsen misyonu yerine getirmek ve sürece katki sunabilmek adina ‘60+ Yasam Boyu Ögrenme Akademisi’ni sizlere sunmaktadir” ifadelerini kullandi.

“Habercilik hayret isidir”

Konusmalarin ardindan egitimin ilk açilis dersini veren Gazeteci-Yazar Ahmet Tek, meslegiyle ilgili tecrübelerinden ve günümüzde gazetecilik mesleginin öneminden bahsetti. Tek, “Habercilik hayret isidir. Hayret ise insanin özünde vardir. Hayreti olmayan kisi gazeteci olamaz. Gazetecilik; bir olayi takdim biçimidir. Hayatin renkli, güzel ve acikli yanlari haber olarak karsimiza çikar. Günümüzde sosyal medyada sel gibi bilgiler paylasiliyor fakat haberin özü, unsurlari unutulmus vaziyettedir. Insanoglu için emek vermedigi hiçbir ürün kendisinin degildir. Emek, kutsal bir degerdir. Hiçbir haber emeksiz degildir. Haberi üreten muhabirdir ve habercilik salt olayin bir yerden bir yere nakledilmesidir. Gazeteci merakli, bilgi birikimi olan ve mukayese yetenegi olan kisidir. Dünyanin en hizli bayatlayan ürünü haberdir. Günümüzde duyuldugu an haber bitiyor” seklinde konustu.

Program, katilimcilarin sorularinin cevaplandirilmasi ve hediye takdimlerinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile