Kobider Başkanı Özgenç: Kobi Bakanlığı Da Kurulmalı

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, 12 Haziran 2011 seçimlerinden sonra kurulacak yeni hükümette KOBİ bakanlığı kurulmasını beklediklerini söyledi.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, 12 Haziran 2011 seçimlerinden sonra kurulacak yeni hükümette KOBİ bakanlığı kurulmasını beklediklerini söyledi.

Nurettin Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin, Meclis‘ten 6 aylığına aldığı kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi ile yapacağı çalışmanın netleştiğini belirterek, “Yeni yapılacak olan düzenlemeyle 26 olan bakanlık sayısının 21‘e düşürülmesi, 11 devlet bakanlığının yerine icracı bakanlıkların kurulması, mevcut bazı bakanlıkların ise kaldırılması ya da bölünmesi yönünde açıklamalar basında yer almaktadır. Ancak bunları incelediğimizde içlerinde KOBİ’lerin sıfatının zikredildiği bir bakanlık veya müsteşarlığın dahi adının geçmemesi KOBİ’leri üzmektedir. Belirlenen bakanlık sayısının artırılarak KOBİ’lerin kendi sıfatlarını taşıyan bir bakanlığı da olmalı. 12 Haziran 2011 seçimlerinden sonra kurulacak yeni hükümette KOBİ bakanlığı kurulmasını büyük bir özlem ile bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Türkiye’deki işletmelerin yüzde 99,6‘sı, istihdamın yüzde 64‘ü, katma değerin ise yüzde 36‘sının KOBİ‘lere ait olduğunu vurgulayan Özgenç, kayıtlı 3 milyon 400 bin KOBİ’nin kesiminin temsiliyet açısından bir çatı altında toplanmalarını sağlamak için bakanlıkları olması gerektiğini savundu.

    Özgenç, şunları kaydetti: “KOBİ‘ler, istihdam oluşturmalarından, gelir dağılımındaki çarpıklıkları asgariye indirmelerinden, büyük sanayi işletmelerinin vazgeçilmez destekleyicisi ve tamamlayıcısı olarak rol almalarından, politik ve sosyal sistemlerin denge ve istikrar unsurudurlar. Bununla birlikte demokratik toplumun ve liberal ekonominin temel taşları olmalarından dolayı KOBİ’ler Türkiye ekonomisinin dinamosu olarak tanımlanıyor. Lakin böylesine önemli olan bir camianın kendilerini temsil edecek bir bakanlıklarının olmayışı ise büyük bir noksanlıktır.”



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile