Kocaeli'de '15. Sevgide Bulusalim' Etkinligi Düzenlenecek

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan Alevi ve Bektasi derneklerinin katilimiyla düzenlenen "15. Sevgide Bulusalim" etkinligi, 27 Agustos'ta gerçeklestirilecek.

Sekapark'ta düzenlenen basin toplantisinda konusan Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündogdu, Türkiye'nin her kösesinden gelen vatandaslarin, Kocaeli'de huzur ve mutluluk içinde yasadigini söyledi.

Gündogdu, Kocaeli'nin bu özelligiyle sanayinin yani sira sevginin, hosgörünün, birlik ve beraberligin de "baskenti" oldugunu belirtti.

Kerbela'da yasanan aciya isaret eden Gündogdu, "Kerbela, Islam ümmeti olarak hepimizin ortak acisidir. Ne hazindir ki bugün de dünya üzerinde nice Kerbelalar yasanmakta. Birlik ve beraberligimizin, kardeslik ve sevgimizin daha çok farkina varmali, bizi biz yapan bu degerlerimize daha çok sahip çikmaliyiz." diye konustu.

Bu yil 15. kez gerçeklestirilecek etkinlikle ilgili detaylari paylasan Gündogdu, sunlari kaydetti:

"Bu yil pandemi kosullari nedeniyle Seka Park Uçurtma Tepesi önündeki alanda gerçeklestirilecek etkinlik, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayacak. Protokol ve dernek üyelerinin konusmalarinin ardindan ise Türk Halk Müzigi'nin güçlü sesi Sabahat Akkiraz canlarla bulusacak. Etkinlik, Cem TV'den canli yayinlanacak. Etkinligin gerçeklestirilecegi 27 Agustos'ta cuma namazinin ardindan saat 14.00'da Gebze Mustafa Pasa Cami yani meydaninda, vatandaslara asure ikraminda bulunulacak. Temizlik, maske ve mesafeden olusan pandemi kurallari çerçevesinde bu yil etkinligimizi açik havada düzenleme karari aldik. Tüm Kocaelili kardeslerimizi etkinligimize davet ediyoruz."

Etkinligin birlik ve beraberlik yolundaki önemine dikkati çeken Gündogdu, "Gelin sevgi ve kardeslik mesajlari dolu türkülere eslik edelim. Kocaeli'den tüm dünyaya baris ve kardeslik içinde, hosgörüyle bir arada yasamanin mümkün oldugunu hep birlikte gösterelim." dedi.

- "Etkinlikle kardesligimizi tüm dünyaya duyuracagiz"

Haci Bektas Veli Anadolu Kültür Vakfi Izmit Subesi Tasvantepe Cem Evi Baskani ve Kocaeli Cem Evleri Platformu Dönem Sözcüsü Ali Ekber Incesu da "Gelin canlar bir olalim" çagrisiyla herkesi birlik ve beraberlige davet ettiklerini söyledi.

"Etkinlikle kardesligimizi tüm dünyaya duyuracagiz." diyen Incesu, bu birlikteligi yillardir tüm dünyaya örnek olarak gerçeklestiren Kocaeli Büyüksehir Belediyesine tesekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile