Kocaeli'de 5 Bin Öğrenciye Basketbol Topu Dağıtılacak

İzmit Belediye Başkanı Doğan: 'Dağıttığımız basketbol toplarıyla oynayan çocuklarımızın içinden belki dünya yıldızları, yeni Hidayet'ler çıkacak'.

Kocaeli'de, İzmit Belediyesi 5 bin ilkokul 4. sınıf öğrencisine 'Haydi Basketbola' Projesi kapsamında ücretsiz basketbol topu dağıtacak.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak ilkleri yapmaya devam ettiklerini belirterek, çocukların sporla büyümelerine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

İzmit'teki tüm 4. sınıf öğrencilerine basketbol topu dağıtacaklarını ifade eden Doğan, 'Hedefimiz basketbolu çocuklara sevdirmek. Hem küçük bir jest, karne hediyesi gibi de değerlendirilebilir. Yazın sporla aktivite yapmalarını sağlamak.' ifadesini kullandı.

Doğan, yarınki dağıtım törenine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu'nun da katılacağını dile getirerek, etkinlikte çeşitli gösteriler de yapılacağını kaydetti.

Yapılan etkinliğin Türkiye'ye örnek olmasını dileyen Doğan, şöyle konuştu:

'Mesela festivaller yapılıyor onlar da gerekli ama onların maliyetleriyle çok daha fazla etki yapacak bu tür projeler gerçekleştirilebilir. İzmit Belediyesi olarak sporcu ve spor dostuyuz. Çocuklarımıza spor desteğimiz sürecek. Dağıttığımız basketbol toplarıyla oynayan çocuklarımızın içinden belki dünya yıldızları, yeni Hidayet'ler çıkacak. Türkiye'nin her alanda iddialı olması için titiz çalışmalara ihtiyaç var. Belediye olarak bu çalışmayı başlattık, her yıl bu devam edecek.'
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile