Kocaeli'de Ögrenciler Ders Basi Yapti

Kocaeli'de Ögrenciler Ders Basi Yapti

Kocaeli’de bin 577 okulda toplam 428 bin 208 ögrenci ders basi yapti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yeni egitim ögretim yilinin ilk gününde minikleri yalniz birakmadi.

2023 -2023 egitim ve ögretim dönemini ilk zili çaldi. Kocaeli’de 428 bin 208 ögrenci ve 26 bin 32 ögretmen ders basi yapti. Izmit ilçesinde bulunan Albay Ibrahim Karaoglanoglu Ilkokulu’nda ögrenciler yeni dönemi çesitli etkinlikler yaparak karsiladi. Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan program, folklor oyunlariyla devam etti. Minikler günün anisina siir okudu. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ögrencilerle birlikte ders zilini çaldi. Vali Yavuz siniflari dolasarak minklere hediyeler dagitti.



“3 yil içerisinde 553 derslikli 46 okulun insaatini tamamlayarak egitim ve ögretimin hizmetine açtik”

Ögrencileri çagin gerekliliklerine göre yetistirmeyi Kocaeli Valisi Seddar Yavuz , “Bugün itibariyle bin 577 okulumuzda 428 bin 228 ögrencimiz ve 26 bin 32 ögretmenimiz ile birlikte egitim ve ögretim yilina basliyoruz. Mükemmel bir ögrenci ve ögretmen sayisina sahibiyiz. Derslik basina düsen ögrenci sayimiz 23, derslik basina düsen ögretmen sayimiz 16. Uluslarin hür, bagimsiz ve refah içinde yasmasini saglayan en önemli faktör egitim. Çünkü egitim en önemli stratejik alanlardan bir tanesi. Yogun bir sekilde egitimin fiziki altyapisini degistiriyoruz, Cumhurbaskanligimizin liderliginde, Cumhuriyet tarihinde hiç olmadigi kadariyla derslik ve okul yaptik. Bu çerçevede bugün itibariyle sehrimizde 18 bin 527 dersligimiz bulunuyor. Son 3 yil içerisinde 553 derslikli 46 okulun insaatini tamamlayarak egitim ve ögretimin hizmetine açtik. Yine 300 derslikli 13 okulumuzun insaatin da devam ediyor. 136 derslikli 11 okulumuzun ihalesi yapilmis, bir kisminin yer teslimi yapilmis, bir kismi da neticelenmek üzere devam ediyor. Deprem performans islevi yaptigimiz 314 derslikli 15 binamizin güçlendirme çalismalarini da tamamladik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile