Kocaeli’de Özel Cihan Hastanesi Hizmete Açıldı

Kocaeli’de Özel Cihan Hastanesi Hizmete Açıldı

Kocaeli’de ilde görev yapan doktorlar tarafından kurulan ve 30 milyon liraya mal olan Özel Cihan Hastanesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Bakan Ergün, “Türkiye insanına verdiği değeri sağlık hizmetlerine yaptığı yatırımlarla gösteriyor” dedi.

Yapımına 2011 yılında başlanan, 35 doktorun bir araya gelerek 2011 yılında temelini attığı ve 30 milyon liraya mal olan 74 hasta yatağı, 4 ameliyathane, 11 yataklı yoğun bakım ve 2 doğumhanesi bulunan Özel Cihan Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yenişehir Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, Zeki Aygün, Haydar Akar ve Fikri Işık, Kocaeli AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, hastane yönetimi, çalışanları ve birçok vatandaş katıldı.

“İNSANIMIZA VERDİĞİMİZİ DEĞERİN GÖSTERGESİ”
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin insanına verdiği değeri sağlık yatırımlarıyla gösterdiğini dile getirerek, “Bir ülkede insana değer verilip verilmediğinin birçok göstergesi olabilir. Bunu ölçebileceğimiz en önemli alanlardan birisi de sağlık hizmetleri alanıdır. İnsanlar sağlık hizmetlerine, ilaca kolay erişebiliyorlar mı? Çok şükür bu konuda ülkemiz büyük bir mesafe almıştır. Son yıllarda insana verdiğimiz önemi ortaya koyacak çok önemli gelişmeler oldu ülkemizde. Bu hastaneler onlardan birisi. Hem kamu hastaneleri hem de özel hastaneler açısından büyük mesafe aldık. İnsanları sağlık hizmetlerinden faydalanırken kuyrukta beklemeyecek bir sistem kurduk. Şimdi hiç kimse kuyrukta beklemeden vatandaşlık numarası ile sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor” dedi.

Ambulans hizmetlerinde çok büyük ilerlemeler olduğunun altını çizen Bakan Ergün, “Yaylada kalp krizi geçiren bir amcamız olduğunda bir telefon kadar uzağında helikopter hizmetinden faydalanabilme şansı var. Böyle bir durumda hemen ambulans helikopter kalkıyor hastayı alıyor, tedavi edilmek üzere hastaneye ulaştırıyor. Keza yurtdışında olan bir vatandaşımızın sağlık problemi olduğunda ve orada kaldırıldığı hastanenin şartlarından memnun olmayıp bizi aradığında hemen ambulans jet uçağımız gidip onu oradan alıyor, havada ilk müdahalesini içerisindeki ekiple yapıyor ve ülkemizdeki hastanelerimize getirebiliyor. Bunlar insanımıza verdiğimiz değerin en önemli göstergesidir” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ise, "Sağlık kurumlarına ihtiyaç var. Biz bu yatırımları destekliyoruz" derken, Vali Ercan Topaca da hastanenin hayırlı olsun diyerek, "Kocaeli sağlık hizmetleri bakımından kalitenin artışıyla önemli bir noktaya geldi. Sadece kamu hastaneleri değil, özel hastanelerin de desteği bulunuyor. İlimizde 4 bin 100 yatak var. Bunların bin 200'ü özel hastanelerden, 2 bin 700'ü ise kamu hastanelerinden" dedi.

“35 HEKİM BİRARAYA GELDİK”
Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Metin Öztürk, meslektaşlarının diğer alanlardaki yatırımlarını hastane olarak ile kazandırdıklarını söyleyerek, "5-6 arkadaş hastane kuralım diye yola çıktığımızda, ilimizde uzun yıllar hizmet etmiş doktorlar arkadaşlarımızı da davet ettik. 35 hekim bir araya gelerek bu hastaneyi halkımızın hizmete açmaya hazır hale getirdik. Kendileri, branşlarında başarılı olmuş çok değerli bilim adamı emekçilerdir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokolün katılımıyla açılışı kurdelesinin kesilmesi sonrasında hastane yönetimi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve beraberindeki heyet ile hastane içerisinde incelemelerde bulundular.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile