Kocaeli'deki Dolandırıcılık İddiası

İntihar eden eski Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz'ün sahibi olduğu döviz bürosu ve kuyumcuya "kar payı karşılığı" yatırım yapan 300 kişinin şikayeti üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılan Tüysüzler Şirketler Grubu yetkilileri, soruşturmada hakikatin açığa çıkması adına adli makamların taleplerini eksiksiz yerine getireceklerini bildirdi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Tüysüzler ailesinin asılsız bazı söylentilerin tetiklediği süreç sebebiyle zorlukları olan fakat aşılabilir dönemle karşılaştığı belirtildi.
Ailenin büyüğü, Tüysüzler Şirketler Grubu'nun kurucusu merhum Adem Tüysüz'ün vefatının ardından yerel düzeyde yayılan "Tüysüzler Şirket Grubu, iflas ediyor" haberlerinin, vadesi gelmemiş alacak sahiplerini de kendilerine ödeme yapılmasını istemeye sevk ettiği vurgulanan açıklamada, bu durumun şirketler grubunun nakit akışında önceden öngörülmesi mümkün olmayan aksaklığa yol açtığı kaydedildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Grup yönetimi, telafisi mümkün olmayacak, maddi ve manevi zararlara sebebiyet vermemek için iş yerlerinin bir kısmını kısa süreliğine kapatmak ve bu zaman zarfında kendi alacaklarını toplayıp borçlarını ödemek üzere takvim belirlemek yönünde karar almıştır. Süreç, adli alana sirayet ettiğinden soruşturmada hakikatin açığa çıkması adına adli makamların talepleri eksiksiz yerine getirilecektir. Bu cümleden olmak üzere, şirket yetkilileri defter, kayıt ve belgelerde yapılacak tasnifin ardından durumu aydınlatmak, muhtemel mağduriyetleri gidermek üzere, en kısa sürede adli makamların huzuruna çıkacaklardır. 30 yıldan bu yana Tüysüzler ailesine güven duyan, onları yalnız bırakmayan Kocaeli halkının, ailenin yaşadığı bu zorlu süreçte de yanlarında olacağına dair inancımız tamdır."
Eski Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz'ün (62) geçen ay intiharının ardından kuyumcu ve döviz bürosunun açılmaması üzerine, "kar payı karşılığı" şirketlere yatırım yaptıklarını ve mağdur edildiklerini öne süren vatandaşların şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, iş yeri yetkilileri C.T, C.T. ve Y.T'nin hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile